The logical structure

M. Monné, A.J.M. Jorissen

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademic

Abstract

In dit onderzoek wordt gefocust op het voorontwerp van eenvoudige kolom-ligger draagconstructies van industriële gebouwen, kantoorgebouwen en dergelijke. Er wordt een voorstel gedaan voor een methode om dit voorontwerp te verbeteren, zowel in de breedte als in de diepte. Dit wordt bereikt door het volop inzetten van een computer. De computer wordt gevraagd grote hoeveelheden varianten te genereren. Het genereren wordt gedaan met zo min mogelijk voorkennis over wat gebruikelijk of logisch zou zijn. Al deze varianten worden vervolgens objectief geanalyseerd en beoordeeld. Hieruit kan weer een optimale variant worden gefilterd. Wat optimaal is en welke criterea daar bij horen, is door de ontwerper te bepalen. Voor de buitenstaander maakt het niet uit of een mens of een computer de variantenstudie doet. Beiden hebben ze uitgangspunten nodig; beiden geven ze uiteindelijk een variant. Dit onderzoek laat zien hoe de rekenkracht van de computer zijn gebrek aan kennis kan compenseren en hoe een computer op zijn eigen onintelligente manier toch tot logische conclusies kan komen en daarbij zelfs beter kan presteren dan een mens. In het kader van het beschreven project zijn twee applicaties ontworpen: The Logical Structure en The Logical Portal Frame. Deze worden hier nader toegelicht.
Original languageDutch
Title of host publicationOnderzoeksmiddag Construeren met Hout, 15 januari 2010
EditorsA.J.M. Jorissen, A.J.M. Leijten
Place of PublicationEindhoven
PublisherTechnische Universiteit Eindhoven
Pages68-77
ISBN (Print)978-90-6814-189-4
Publication statusPublished - 2012

Cite this

Monné, M., & Jorissen, A. J. M. (2012). The logical structure. In A. J. M. Jorissen, & A. J. M. Leijten (Eds.), Onderzoeksmiddag Construeren met Hout, 15 januari 2010 (pp. 68-77). Eindhoven: Technische Universiteit Eindhoven.
Monné, M. ; Jorissen, A.J.M. / The logical structure. Onderzoeksmiddag Construeren met Hout, 15 januari 2010. editor / A.J.M. Jorissen ; A.J.M. Leijten. Eindhoven : Technische Universiteit Eindhoven, 2012. pp. 68-77
@inbook{1c5281500b2649cfb3c511157dd2644b,
title = "The logical structure",
abstract = "In dit onderzoek wordt gefocust op het voorontwerp van eenvoudige kolom-ligger draagconstructies van industri{\"e}le gebouwen, kantoorgebouwen en dergelijke. Er wordt een voorstel gedaan voor een methode om dit voorontwerp te verbeteren, zowel in de breedte als in de diepte. Dit wordt bereikt door het volop inzetten van een computer. De computer wordt gevraagd grote hoeveelheden varianten te genereren. Het genereren wordt gedaan met zo min mogelijk voorkennis over wat gebruikelijk of logisch zou zijn. Al deze varianten worden vervolgens objectief geanalyseerd en beoordeeld. Hieruit kan weer een optimale variant worden gefilterd. Wat optimaal is en welke criterea daar bij horen, is door de ontwerper te bepalen. Voor de buitenstaander maakt het niet uit of een mens of een computer de variantenstudie doet. Beiden hebben ze uitgangspunten nodig; beiden geven ze uiteindelijk een variant. Dit onderzoek laat zien hoe de rekenkracht van de computer zijn gebrek aan kennis kan compenseren en hoe een computer op zijn eigen onintelligente manier toch tot logische conclusies kan komen en daarbij zelfs beter kan presteren dan een mens. In het kader van het beschreven project zijn twee applicaties ontworpen: The Logical Structure en The Logical Portal Frame. Deze worden hier nader toegelicht.",
author = "M. Monn{\'e} and A.J.M. Jorissen",
year = "2012",
language = "Nederlands",
isbn = "978-90-6814-189-4",
pages = "68--77",
editor = "A.J.M. Jorissen and A.J.M. Leijten",
booktitle = "Onderzoeksmiddag Construeren met Hout, 15 januari 2010",
publisher = "Technische Universiteit Eindhoven",

}

Monné, M & Jorissen, AJM 2012, The logical structure. in AJM Jorissen & AJM Leijten (eds), Onderzoeksmiddag Construeren met Hout, 15 januari 2010. Technische Universiteit Eindhoven, Eindhoven, pp. 68-77.

The logical structure. / Monné, M.; Jorissen, A.J.M.

Onderzoeksmiddag Construeren met Hout, 15 januari 2010. ed. / A.J.M. Jorissen; A.J.M. Leijten. Eindhoven : Technische Universiteit Eindhoven, 2012. p. 68-77.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademic

TY - CHAP

T1 - The logical structure

AU - Monné, M.

AU - Jorissen, A.J.M.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - In dit onderzoek wordt gefocust op het voorontwerp van eenvoudige kolom-ligger draagconstructies van industriële gebouwen, kantoorgebouwen en dergelijke. Er wordt een voorstel gedaan voor een methode om dit voorontwerp te verbeteren, zowel in de breedte als in de diepte. Dit wordt bereikt door het volop inzetten van een computer. De computer wordt gevraagd grote hoeveelheden varianten te genereren. Het genereren wordt gedaan met zo min mogelijk voorkennis over wat gebruikelijk of logisch zou zijn. Al deze varianten worden vervolgens objectief geanalyseerd en beoordeeld. Hieruit kan weer een optimale variant worden gefilterd. Wat optimaal is en welke criterea daar bij horen, is door de ontwerper te bepalen. Voor de buitenstaander maakt het niet uit of een mens of een computer de variantenstudie doet. Beiden hebben ze uitgangspunten nodig; beiden geven ze uiteindelijk een variant. Dit onderzoek laat zien hoe de rekenkracht van de computer zijn gebrek aan kennis kan compenseren en hoe een computer op zijn eigen onintelligente manier toch tot logische conclusies kan komen en daarbij zelfs beter kan presteren dan een mens. In het kader van het beschreven project zijn twee applicaties ontworpen: The Logical Structure en The Logical Portal Frame. Deze worden hier nader toegelicht.

AB - In dit onderzoek wordt gefocust op het voorontwerp van eenvoudige kolom-ligger draagconstructies van industriële gebouwen, kantoorgebouwen en dergelijke. Er wordt een voorstel gedaan voor een methode om dit voorontwerp te verbeteren, zowel in de breedte als in de diepte. Dit wordt bereikt door het volop inzetten van een computer. De computer wordt gevraagd grote hoeveelheden varianten te genereren. Het genereren wordt gedaan met zo min mogelijk voorkennis over wat gebruikelijk of logisch zou zijn. Al deze varianten worden vervolgens objectief geanalyseerd en beoordeeld. Hieruit kan weer een optimale variant worden gefilterd. Wat optimaal is en welke criterea daar bij horen, is door de ontwerper te bepalen. Voor de buitenstaander maakt het niet uit of een mens of een computer de variantenstudie doet. Beiden hebben ze uitgangspunten nodig; beiden geven ze uiteindelijk een variant. Dit onderzoek laat zien hoe de rekenkracht van de computer zijn gebrek aan kennis kan compenseren en hoe een computer op zijn eigen onintelligente manier toch tot logische conclusies kan komen en daarbij zelfs beter kan presteren dan een mens. In het kader van het beschreven project zijn twee applicaties ontworpen: The Logical Structure en The Logical Portal Frame. Deze worden hier nader toegelicht.

M3 - Hoofdstuk

SN - 978-90-6814-189-4

SP - 68

EP - 77

BT - Onderzoeksmiddag Construeren met Hout, 15 januari 2010

A2 - Jorissen, A.J.M.

A2 - Leijten, A.J.M.

PB - Technische Universiteit Eindhoven

CY - Eindhoven

ER -

Monné M, Jorissen AJM. The logical structure. In Jorissen AJM, Leijten AJM, editors, Onderzoeksmiddag Construeren met Hout, 15 januari 2010. Eindhoven: Technische Universiteit Eindhoven. 2012. p. 68-77