De invloed van een niet-constant drukverschil op de klepselectie: Rekenen met lucht/water warmtewisselaars (5b)

Translated title of the contribution: The influence of a non-constant pressure difference on the valve selection: Calculation with air/water heat exchangers (5b)

Alet van den Brink (Corresponding author)

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Vanuit het temperatuurverloop en de hieraan gekoppelde vorm van de warmteafgiftekarakteristiek en de bepaling van de “ideale” autoriteit is de uitbreiding gemaakt door de waterintrede- of luchtuittredetemperatuur niet langer constant te veronderstellen. Naast de niet-constante temperaturen, is het ook aannemelijker dat het drukverschil, uitgeoefend door de circulatiepomp, niet-constant is. Dit kan veroorzaakt worden door een pomp met een constant toerental of door een van de moderne pomp¬regelingen. Een voorbeeld van een dergelijke pompregeling is het dalend drukverschil bij een dalend debiet. Maar wat is het effect van het niet-constante drukverschil op de warmte¬afgifte en hoe hou je hier, indien mogelijk, rekening mee bij de klepselectie? Eerder is ter introductie de huidige kennis met betrekking tot een constant drukverschil toegelicht [november 2018]. In dit artikel wordt de invloed van een niet-constant drukverschil op de klepkeuze en de kv-sprong inzichtelijk gemaakt aan de hand van een nieuw gepresenteerde afleiding en diverse voorbeelden.
Translated title of the contributionThe influence of a non-constant pressure difference on the valve selection: Calculation with air/water heat exchangers (5b)
Original languageDutch
Pages (from-to)44-50
JournalTVVL Magazine
Volume8
Issue numberDecember 2018
Publication statusPublished - 1 Dec 2018

Fingerprint Dive into the research topics of 'The influence of a non-constant pressure difference on the valve selection: Calculation with air/water heat exchangers (5b)'. Together they form a unique fingerprint.

  • Cite this