De invloed van een niet-constant drukverschil op de klepselectie: introductie: Rekenen met lucht/water warmtewisselaars (5a)

Translated title of the contribution: The influence of a non-constant pressure difference on the valve selection: Calculating with air/water heat exchangers (5a)

Alet van den Brink (Corresponding author)

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Vanuit het temperatuurverloop en de hieraan gekoppelde vorm van de warmteafgiftekarakteristiek en de bepaling van de “ideale” autoriteit is de verbinding gemaakt met de bestaande kennis. Deze nieuwe kennis is in uitgebreid door de waterintrede- of luchtuittredetemperatuur niet constant te veronderstellen. Een laatste stap in deze reeks artikelen is om het drukverschil onder de loep te nemen. Alhoewel de huidige methode uitgaat van een constant drukverschil, is het aannemelijker dat het drukverschil niet-constant is. Dit kan veroorzaakt worden door een pomp met een constant
toerental of door een van de moderne pompregelingen. Een voorbeeld van een moderne pompregeling is het dalend drukverschil bij een dalend debiet. Wat is het effect van het niet-constante drukverschil op de vermogensafgifte en hoe hou je hier, indien mogelijk, rekening mee bij de klepselectie. In dit artikel (november 2018) wordt een introductie gegeven over de achtergrond van de bestaande kennis bij een constant drukverschil. Vervolgens wordt in een vervolgartikel (december 2018) vanuit deze kennis de invloed van een niet-constant drukverschil op de klepkeuze en de k v -sprong inzichtelijk
gemaakt aan de hand van een nieuwe afleiding.
Translated title of the contributionThe influence of a non-constant pressure difference on the valve selection: Calculating with air/water heat exchangers (5a)
Original languageDutch
Pages (from-to)29-
JournalTVVL Magazine
Volume7
Issue numberNovember 2018
Publication statusPublished - 1 Nov 2018

Fingerprint

Dive into the research topics of 'The influence of a non-constant pressure difference on the valve selection: Calculating with air/water heat exchangers (5a)'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this