Succesvolle produkt-service strategieën in industriële ondernemingen

M.A.M. Wollaert

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

2 Downloads (Pure)

Abstract

Voor steeds meer industriële ondernemingen, vooral op technologisch gebied, is produkt-service een belangrijk instrument in de marktbenadering. Afhankelijk van de markt waarin men opereert en het specifieke aanbod zullen er keuzes gemaakt moeten worden over de inhoud van het service-aanbod. Op grond van een case study bij Philips Medical Systems wordt een aantal elementaire bouwstenen aangereikt, dat bepalend is voor de mate van succes van produkt-servicestrategieën.
Original languageDutch
Pages (from-to)17-20
Number of pages4
JournalTijdschrift voor Marketing
Volume28
Issue numberjuli/aug.
Publication statusPublished - 1994

Cite this

Wollaert, M.A.M. / Succesvolle produkt-service strategieën in industriële ondernemingen. In: Tijdschrift voor Marketing. 1994 ; Vol. 28, No. juli/aug. pp. 17-20.
@article{174d33dd27a34ca8b1c576b988570b2e,
title = "Succesvolle produkt-service strategie{\"e}n in industri{\"e}le ondernemingen",
abstract = "Voor steeds meer industri{\"e}le ondernemingen, vooral op technologisch gebied, is produkt-service een belangrijk instrument in de marktbenadering. Afhankelijk van de markt waarin men opereert en het specifieke aanbod zullen er keuzes gemaakt moeten worden over de inhoud van het service-aanbod. Op grond van een case study bij Philips Medical Systems wordt een aantal elementaire bouwstenen aangereikt, dat bepalend is voor de mate van succes van produkt-servicestrategie{\"e}n.",
author = "M.A.M. Wollaert",
year = "1994",
language = "Nederlands",
volume = "28",
pages = "17--20",
journal = "Tijdschrift voor Marketing",
issn = "0165-1439",
number = "juli/aug.",

}

Succesvolle produkt-service strategieën in industriële ondernemingen. / Wollaert, M.A.M.

In: Tijdschrift voor Marketing, Vol. 28, No. juli/aug., 1994, p. 17-20.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - Succesvolle produkt-service strategieën in industriële ondernemingen

AU - Wollaert, M.A.M.

PY - 1994

Y1 - 1994

N2 - Voor steeds meer industriële ondernemingen, vooral op technologisch gebied, is produkt-service een belangrijk instrument in de marktbenadering. Afhankelijk van de markt waarin men opereert en het specifieke aanbod zullen er keuzes gemaakt moeten worden over de inhoud van het service-aanbod. Op grond van een case study bij Philips Medical Systems wordt een aantal elementaire bouwstenen aangereikt, dat bepalend is voor de mate van succes van produkt-servicestrategieën.

AB - Voor steeds meer industriële ondernemingen, vooral op technologisch gebied, is produkt-service een belangrijk instrument in de marktbenadering. Afhankelijk van de markt waarin men opereert en het specifieke aanbod zullen er keuzes gemaakt moeten worden over de inhoud van het service-aanbod. Op grond van een case study bij Philips Medical Systems wordt een aantal elementaire bouwstenen aangereikt, dat bepalend is voor de mate van succes van produkt-servicestrategieën.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 28

SP - 17

EP - 20

JO - Tijdschrift voor Marketing

JF - Tijdschrift voor Marketing

SN - 0165-1439

IS - juli/aug.

ER -