Social interaction in an office environment: A qualitative study after relocation to a smart office

Research output: Contribution to conferencePaperAcademic

Abstract

The purpose of this study was to examine user experiences on social interaction after moving into a smart office environment. The study was conducted after the relocation in ‘Stadhuistoren,’ a smart office building of Eindhoven Municipality. Semi-structured interviews with eleven office users and observation for five working days were conducted. The data was analyzed based on grounded theory and thematic analysis. The results revealed various components of social interaction happening in the new office environment and emphasized the importance of spontaneous confrontations and the need for non-work-related conversations. This study further suggests that the spatial configuration, and if possible smart applications, should facilitate social interaction in an office environment.
Original languageEnglish
Publication statusIn preparation - 2020
EventTransdisciplinary Workplace Research Conference 2020 - Coworkstatt, Frankfurt, Germany
Duration: 16 Sep 202019 Sep 2020
http://www.twr2020.org/Conference-Program/

Conference

ConferenceTransdisciplinary Workplace Research Conference 2020
CountryGermany
CityFrankfurt
Period16/09/2019/09/20
Internet address

Keywords

  • Social interaction, privacy, user needs, user satisfaction, smart offices

Fingerprint Dive into the research topics of 'Social interaction in an office environment: A qualitative study after relocation to a smart office'. Together they form a unique fingerprint.

  • Cite this

    Tuzcuoglu, D., Yang, D., de Vries, B., & Sungur, A. (2020). Social interaction in an office environment: A qualitative study after relocation to a smart office. Paper presented at Transdisciplinary Workplace Research Conference 2020, Frankfurt, Germany.