Smart grid voor comfort

W. Zeiler, D.R. Vissers, H.N. Maaijen, W.L. Kling, J.A.J. Velden, van der, J.P. Larsen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

3 Downloads (Pure)

Abstract

Er vindt onderzoek plaats naar een nieuwe regelstrategie gebaseerd op de toepassing van een draadloos sensor netwerk dat is gekoppeld aan het smart grid. Doel van deze regelstrategie is om op gebruikersniveau energie te kunnen besparen met behoud of zelfs verbetering van het individueel comfort. Er zijn verschillende scenario’s voor individueel comfort en energiegebruik van apparatuur met behulp van agents die voor de aansturing kunnen zorgen. Zo wordt de kern van de energievraag geoptimaliseerd. De doorwerking hiervan tot op het niveau van woning/gebouw en de koppeling met het externe elektriciteitsnet kan vervolgens worden geoptimaliseerd.
Original languageDutch
Pages (from-to)24-28
Number of pages5
JournalTVVL Magazine
Volume41
Issue number4
Publication statusPublished - 2012

Cite this

Zeiler, W., Vissers, D. R., Maaijen, H. N., Kling, W. L., Velden, van der, J. A. J., & Larsen, J. P. (2012). Smart grid voor comfort. TVVL Magazine, 41(4), 24-28.
Zeiler, W. ; Vissers, D.R. ; Maaijen, H.N. ; Kling, W.L. ; Velden, van der, J.A.J. ; Larsen, J.P. / Smart grid voor comfort. In: TVVL Magazine. 2012 ; Vol. 41, No. 4. pp. 24-28.
@article{048f56032bca449b93210cbdce6e9b0e,
title = "Smart grid voor comfort",
abstract = "Er vindt onderzoek plaats naar een nieuwe regelstrategie gebaseerd op de toepassing van een draadloos sensor netwerk dat is gekoppeld aan het smart grid. Doel van deze regelstrategie is om op gebruikersniveau energie te kunnen besparen met behoud of zelfs verbetering van het individueel comfort. Er zijn verschillende scenario’s voor individueel comfort en energiegebruik van apparatuur met behulp van agents die voor de aansturing kunnen zorgen. Zo wordt de kern van de energievraag geoptimaliseerd. De doorwerking hiervan tot op het niveau van woning/gebouw en de koppeling met het externe elektriciteitsnet kan vervolgens worden geoptimaliseerd.",
author = "W. Zeiler and D.R. Vissers and H.N. Maaijen and W.L. Kling and {Velden, van der}, J.A.J. and J.P. Larsen",
year = "2012",
language = "Nederlands",
volume = "41",
pages = "24--28",
journal = "TVVL Magazine",
issn = "1380-5428",
number = "4",

}

Zeiler, W, Vissers, DR, Maaijen, HN, Kling, WL, Velden, van der, JAJ & Larsen, JP 2012, 'Smart grid voor comfort', TVVL Magazine, vol. 41, no. 4, pp. 24-28.

Smart grid voor comfort. / Zeiler, W.; Vissers, D.R.; Maaijen, H.N.; Kling, W.L.; Velden, van der, J.A.J.; Larsen, J.P.

In: TVVL Magazine, Vol. 41, No. 4, 2012, p. 24-28.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Smart grid voor comfort

AU - Zeiler, W.

AU - Vissers, D.R.

AU - Maaijen, H.N.

AU - Kling, W.L.

AU - Velden, van der, J.A.J.

AU - Larsen, J.P.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Er vindt onderzoek plaats naar een nieuwe regelstrategie gebaseerd op de toepassing van een draadloos sensor netwerk dat is gekoppeld aan het smart grid. Doel van deze regelstrategie is om op gebruikersniveau energie te kunnen besparen met behoud of zelfs verbetering van het individueel comfort. Er zijn verschillende scenario’s voor individueel comfort en energiegebruik van apparatuur met behulp van agents die voor de aansturing kunnen zorgen. Zo wordt de kern van de energievraag geoptimaliseerd. De doorwerking hiervan tot op het niveau van woning/gebouw en de koppeling met het externe elektriciteitsnet kan vervolgens worden geoptimaliseerd.

AB - Er vindt onderzoek plaats naar een nieuwe regelstrategie gebaseerd op de toepassing van een draadloos sensor netwerk dat is gekoppeld aan het smart grid. Doel van deze regelstrategie is om op gebruikersniveau energie te kunnen besparen met behoud of zelfs verbetering van het individueel comfort. Er zijn verschillende scenario’s voor individueel comfort en energiegebruik van apparatuur met behulp van agents die voor de aansturing kunnen zorgen. Zo wordt de kern van de energievraag geoptimaliseerd. De doorwerking hiervan tot op het niveau van woning/gebouw en de koppeling met het externe elektriciteitsnet kan vervolgens worden geoptimaliseerd.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 41

SP - 24

EP - 28

JO - TVVL Magazine

JF - TVVL Magazine

SN - 1380-5428

IS - 4

ER -

Zeiler W, Vissers DR, Maaijen HN, Kling WL, Velden, van der JAJ, Larsen JP. Smart grid voor comfort. TVVL Magazine. 2012;41(4):24-28.