Si-Al-O-N glazen: Het verleggen van de grenzen van glas

D. Graaf, de, H.T.J.M. Hintzen

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

Abstract

In dit artikel wordt een korte samenvatting gegeven van het onderzoek naar de eigenschappen van Si-Al-O-N glazen, dat in het kader van een internationaal onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven is uitgevoerd.Door inbouw van stikstof wordt de structuur van het glas gewijzigd. Dit leidt t.o.v. de inbouw van zuurstof toe een hogere vernettingsgraad. Dit geeft een veel stijvere structuur dan in het geval van een oxidisch glas.In dit artikel wordt de synthese en eigenschappen beschreven en worden enkele toepassingen van deze Si-Al-O-N glazen beschreven.
Original languageEnglish
Pages (from-to)19-21
JournalKGK, Tijdschrift voor Klei, Glas en Keramiek
Volume25
Issue number6
Publication statusPublished - 2004

Fingerprint

Eindhoven

Cite this

Graaf, de, D. ; Hintzen, H.T.J.M. / Si-Al-O-N glazen: Het verleggen van de grenzen van glas. In: KGK, Tijdschrift voor Klei, Glas en Keramiek. 2004 ; Vol. 25, No. 6. pp. 19-21.
@article{b4d72a4f312a4510ac6be85e00bff297,
title = "Si-Al-O-N glazen: Het verleggen van de grenzen van glas",
abstract = "In dit artikel wordt een korte samenvatting gegeven van het onderzoek naar de eigenschappen van Si-Al-O-N glazen, dat in het kader van een internationaal onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven is uitgevoerd.Door inbouw van stikstof wordt de structuur van het glas gewijzigd. Dit leidt t.o.v. de inbouw van zuurstof toe een hogere vernettingsgraad. Dit geeft een veel stijvere structuur dan in het geval van een oxidisch glas.In dit artikel wordt de synthese en eigenschappen beschreven en worden enkele toepassingen van deze Si-Al-O-N glazen beschreven.",
author = "{Graaf, de}, D. and H.T.J.M. Hintzen",
year = "2004",
language = "English",
volume = "25",
pages = "19--21",
journal = "KGK, Tijdschrift voor Klei, Glas en Keramiek",
issn = "0167-5001",
number = "6",

}

Graaf, de, D & Hintzen, HTJM 2004, 'Si-Al-O-N glazen: Het verleggen van de grenzen van glas', KGK, Tijdschrift voor Klei, Glas en Keramiek, vol. 25, no. 6, pp. 19-21.

Si-Al-O-N glazen: Het verleggen van de grenzen van glas. / Graaf, de, D.; Hintzen, H.T.J.M.

In: KGK, Tijdschrift voor Klei, Glas en Keramiek, Vol. 25, No. 6, 2004, p. 19-21.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - Si-Al-O-N glazen: Het verleggen van de grenzen van glas

AU - Graaf, de, D.

AU - Hintzen, H.T.J.M.

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - In dit artikel wordt een korte samenvatting gegeven van het onderzoek naar de eigenschappen van Si-Al-O-N glazen, dat in het kader van een internationaal onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven is uitgevoerd.Door inbouw van stikstof wordt de structuur van het glas gewijzigd. Dit leidt t.o.v. de inbouw van zuurstof toe een hogere vernettingsgraad. Dit geeft een veel stijvere structuur dan in het geval van een oxidisch glas.In dit artikel wordt de synthese en eigenschappen beschreven en worden enkele toepassingen van deze Si-Al-O-N glazen beschreven.

AB - In dit artikel wordt een korte samenvatting gegeven van het onderzoek naar de eigenschappen van Si-Al-O-N glazen, dat in het kader van een internationaal onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven is uitgevoerd.Door inbouw van stikstof wordt de structuur van het glas gewijzigd. Dit leidt t.o.v. de inbouw van zuurstof toe een hogere vernettingsgraad. Dit geeft een veel stijvere structuur dan in het geval van een oxidisch glas.In dit artikel wordt de synthese en eigenschappen beschreven en worden enkele toepassingen van deze Si-Al-O-N glazen beschreven.

M3 - Article

VL - 25

SP - 19

EP - 21

JO - KGK, Tijdschrift voor Klei, Glas en Keramiek

JF - KGK, Tijdschrift voor Klei, Glas en Keramiek

SN - 0167-5001

IS - 6

ER -