Psychologische aspecten (onder)belicht

E. Ouweland, van den, W. Zeiler, Y.A.W. Kort, de, G. Boxem, G. Nierman, W.H. Maassen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

81 Downloads (Pure)

Abstract

Het binnenmilieu van kantoorgebouwen die zijn ontworpen volgens de laatste comforteisen resulteert nog te vaak in ontevredenheid onder gebruikers. Eén van de oorzaken is dat de huidige ontwerprichtlijnen zich met name concentreren op fysische behaaglijkheid en energiegebruik. Onderzoek toont echter aan dat er nog veel meer (psychologische) aspecten van belang zijn voor het welzijn van gebouwgebruikers. Verwacht wordt dat hiermee in de toekomst winst valt te behalen, door betere prestaties op het gebied van productiviteit en gezondheid.
Original languageDutch
Pages (from-to)2-6
Number of pages5
JournalTVVL Magazine
Volume43
Issue number4
Publication statusPublished - 2014

Cite this

Ouweland, van den, E., Zeiler, W., Kort, de, Y. A. W., Boxem, G., Nierman, G., & Maassen, W. H. (2014). Psychologische aspecten (onder)belicht. TVVL Magazine, 43(4), 2-6.
Ouweland, van den, E. ; Zeiler, W. ; Kort, de, Y.A.W. ; Boxem, G. ; Nierman, G. ; Maassen, W.H. / Psychologische aspecten (onder)belicht. In: TVVL Magazine. 2014 ; Vol. 43, No. 4. pp. 2-6.
@article{9675bf11cc5e4327a18acf6af03debe3,
title = "Psychologische aspecten (onder)belicht",
abstract = "Het binnenmilieu van kantoorgebouwen die zijn ontworpen volgens de laatste comforteisen resulteert nog te vaak in ontevredenheid onder gebruikers. E{\'e}n van de oorzaken is dat de huidige ontwerprichtlijnen zich met name concentreren op fysische behaaglijkheid en energiegebruik. Onderzoek toont echter aan dat er nog veel meer (psychologische) aspecten van belang zijn voor het welzijn van gebouwgebruikers. Verwacht wordt dat hiermee in de toekomst winst valt te behalen, door betere prestaties op het gebied van productiviteit en gezondheid.",
author = "{Ouweland, van den}, E. and W. Zeiler and {Kort, de}, Y.A.W. and G. Boxem and G. Nierman and W.H. Maassen",
year = "2014",
language = "Nederlands",
volume = "43",
pages = "2--6",
journal = "TVVL Magazine",
issn = "1380-5428",
number = "4",

}

Ouweland, van den, E, Zeiler, W, Kort, de, YAW, Boxem, G, Nierman, G & Maassen, WH 2014, 'Psychologische aspecten (onder)belicht', TVVL Magazine, vol. 43, no. 4, pp. 2-6.

Psychologische aspecten (onder)belicht. / Ouweland, van den, E.; Zeiler, W.; Kort, de, Y.A.W.; Boxem, G.; Nierman, G.; Maassen, W.H.

In: TVVL Magazine, Vol. 43, No. 4, 2014, p. 2-6.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Psychologische aspecten (onder)belicht

AU - Ouweland, van den, E.

AU - Zeiler, W.

AU - Kort, de, Y.A.W.

AU - Boxem, G.

AU - Nierman, G.

AU - Maassen, W.H.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Het binnenmilieu van kantoorgebouwen die zijn ontworpen volgens de laatste comforteisen resulteert nog te vaak in ontevredenheid onder gebruikers. Eén van de oorzaken is dat de huidige ontwerprichtlijnen zich met name concentreren op fysische behaaglijkheid en energiegebruik. Onderzoek toont echter aan dat er nog veel meer (psychologische) aspecten van belang zijn voor het welzijn van gebouwgebruikers. Verwacht wordt dat hiermee in de toekomst winst valt te behalen, door betere prestaties op het gebied van productiviteit en gezondheid.

AB - Het binnenmilieu van kantoorgebouwen die zijn ontworpen volgens de laatste comforteisen resulteert nog te vaak in ontevredenheid onder gebruikers. Eén van de oorzaken is dat de huidige ontwerprichtlijnen zich met name concentreren op fysische behaaglijkheid en energiegebruik. Onderzoek toont echter aan dat er nog veel meer (psychologische) aspecten van belang zijn voor het welzijn van gebouwgebruikers. Verwacht wordt dat hiermee in de toekomst winst valt te behalen, door betere prestaties op het gebied van productiviteit en gezondheid.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 43

SP - 2

EP - 6

JO - TVVL Magazine

JF - TVVL Magazine

SN - 1380-5428

IS - 4

ER -

Ouweland, van den E, Zeiler W, Kort, de YAW, Boxem G, Nierman G, Maassen WH. Psychologische aspecten (onder)belicht. TVVL Magazine. 2014;43(4):2-6.