Pattern Calculation for the Radio Optical Telescope ROT54

Cornelis van ‘t Klooster

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference contributionAcademic

Abstract

Het stralings patroon van een sferische reflector (diameter 54 m) met een effectieve sectie van de totale apertuur heeft een maximum diameter van om en nabij 32 m diam. De vorm van de corrigerende sub-reflector is bepaals en het diagram is berekend voor 3 frequenties (1.45/1.65, 10 en 36 GHz).
De hoge versterkings factoren voor de respectievelijke frequenties zijn ooit berekend in Armenie met een soort van vermogens afschatting van de powerflux voor een 32 m apertuur en zijn nog recentelijk gerapporteerd bij het Europesche VLBI netwerk, worden min of meer bevestigd. Kenmerkend is dat het stralings patroon een merkwaardige invloed heeft op de mogelijke resolutie van de de bundel: een quasi coaxiale apertuur heeft hogere resolutie dan een circulaire apertuur. Maar om de zaak weer te laten werken zijn mechanische ingrijpende reparaties nodig en vernieuwing van het controle systeem. Dat ligt moeilijker.
Het wordt momenteel bekeken of en hoe dit doorgang kan vinden.
Translated title of the contributionHet bepalen van het stralings patroon van een Radio-Optische Telescoop antenne
Original languageEnglish
Title of host publicationROT54 Antenna at 1.65, 10 and 36 GHz
Publication statusPublished - 18 Sep 2020

Fingerprint Dive into the research topics of 'Pattern Calculation for the Radio Optical Telescope ROT54'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this