Optimale taakverdeling tussen bouwer en ontwikkelaar

T. Dieren, van, E. Makkinga, J.T. Voordijk, I.M.M.J. Reymen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

166 Downloads (Pure)

Abstract

Het bouwbedrijf wint terrein in het bouwproces. Momenteel is een ontwikkeling gaande waarbij het bouwbedrijf in toenemende mate verantwoordelijkheden krijgt toebedeeld die voorheen tot het domein van de projectontwikkelaar behoorden. Projectontwikkelaars geven bouwers steeds meer ruimte voor de uitwerking van hun concepten. Een gevolg van deze zogenaamde voorwaartse integratie van het bouwbedrijf is een accentverschuiving in de rol van de projectontwikkelaar. In het verleden trad zij op als initiator, financier, risicodrager, ontwikkelaar, directievoerder en nazorger. Nu lijkt de rol van de projectontwikkelaar zich te gaan beperken tot de drie eerstgenoemde taken. In opdracht van Bouwfonds MAB Ontwikkeling B.V. regio Noord-Oost zijn de huidige ontwikkelingen en gevolgen van deze accentverschuiving voor de projectontwikkelaar in kaart gebracht.
Original languageEnglish
Pages (from-to)41-45
JournalReal Estate Magazine
Volume44
Publication statusPublished - 2006

Fingerprint Dive into the research topics of 'Optimale taakverdeling tussen bouwer en ontwikkelaar'. Together they form a unique fingerprint.

  • Cite this

    Dieren, van, T., Makkinga, E., Voordijk, J. T., & Reymen, I. M. M. J. (2006). Optimale taakverdeling tussen bouwer en ontwikkelaar. Real Estate Magazine, 44, 41-45.