Ontwikkeling van consistente prestatie-indicatoren

M. Haas, de, J.A. Algera, H.F.J.M. Tuijl, van

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference contributionAcademicpeer-review

1 Downloads (Pure)

Abstract

Het formuleren van een bedrijfsstrategie is één. Maar het creëren van een collectieve mind-set, gebaseerd op gewijzigde ofnieuwe strategische prioriteiten, is een heel ander verhaal. De invoering van prestatie meetsystemen wordt verondersteld bij te dragen aan de noodzakelijke mentale koprol van de organisatie. Echter, wanneer strategie wordt beschouwd als de collectieve ambitie van een bedrijfspopulatie, vraagt dit om een totaal benadering van prestatie meting. Dit betekent dat meerdere prestatie meetsystemen door de organisatie heen ontwikkeld en geïmplementeerd dienen te worden; op verschillende niveaus en binnen verschillende functionele gebieden of afdelingen. De ontwikkeling van meerdere meetsystemen vraagt om expliciete aandacht voor de onderlinge samenhang van die systemen. Deze ontwerpeis wordt aangeduid met de term consistentie en heeft zowel verticale als horizontale componenten. Dit paper verhaalt over de theoretische achtergronden bij en de contouren van een proces-ontwerp voor de ontwikkeling en implementatie van onderling samenhangende prestatie meetsystemen.
Original languageEnglish
Title of host publicationDynamiek in organisatie en bedrijfsvoering : NOBO achtste onderzoeksdag, 18 november, Eindhoven
EditorsT.M.A. Bemelmans, B.G.F. Pol
Place of PublicationEnschede
PublisherNOBO
Pages179-188
ISBN (Print)90-365-1060-0
Publication statusPublished - 1997
Eventconference; NOBO achtste onderzoeksdag, 18 november, Eindhoven Eindhoven, 18-11-1997 - Eindhoven, Netherlands
Duration: 18 Nov 1997 → …

Publication series

NameNOBO onderzoeksdag bedrijfskunde : presentaties
Volume8

Conference

Conferenceconference; NOBO achtste onderzoeksdag, 18 november, Eindhoven Eindhoven, 18-11-1997
Abbreviated titleNOBO
Country/TerritoryNetherlands
CityEindhoven
Period18/11/97 → …
OtherEindhoven, 18-11-1997

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Ontwikkeling van consistente prestatie-indicatoren'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this