Ontwerp van een risicodiagnose- en management methode voor produktinnovatieprojecten

J.I.M. Halman

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademic

Abstract

In dit artikel wordt een methode beschreven, die te gebruiken is als hulpmiddel voor de diagnose, de nadere analyse en het management van risico's in een roduktinnovatieproject. Door een project consultant worden de in een produktinnovatieproject te verwachten technische, organisatorische en commerciële risicofactoren geïnventariseerd. Dit geschiedt door middel van het op systematische wijze interviewen van de leden van een risicoteam (bestaande uit de leden van het projectteam en eventueel aangevuld met experts) en het bestuderen van de beschikbare project-documenten. Na inventarisatie, worden de risicofactoren in de vorm van 'stellingen' opgenomen in een risico-vragenlijst en ter beoordeling voorgelegd aan de leden van het risicotearn. Na oordeelsvorming en verwerking, worden de geïdentificeerde risico's, afhankelijk van de mate van risico, ingedeeld in een bepaalde risicoklasse en weergegeven in een wgenaamde risicotopografie. Op basis van de risico-topografie worden vervolgens stappen ondernomen gericht op de verdere analyse, het treffen van maatregelen en het management van de onderkende risico's. De methode is toegepast en bruikbaar gebleken in een achttal innovatieprojecten in verschillende sectoren in de industrie.
Original languageEnglish
Title of host publicationBedrijfskunde en technologie NOBO zesde onderzoekdag, Rotterdam, 10 november 1993
Pages77-87
Publication statusPublished - 1993

Fingerprint

Mate
Consultants

Cite this

Halman, J. I. M. (1993). Ontwerp van een risicodiagnose- en management methode voor produktinnovatieprojecten. In Bedrijfskunde en technologie NOBO zesde onderzoekdag, Rotterdam, 10 november 1993 (pp. 77-87)
Halman, J.I.M. / Ontwerp van een risicodiagnose- en management methode voor produktinnovatieprojecten. Bedrijfskunde en technologie NOBO zesde onderzoekdag, Rotterdam, 10 november 1993. 1993. pp. 77-87
@inbook{22eb411246204f548e423bbfe775efb7,
title = "Ontwerp van een risicodiagnose- en management methode voor produktinnovatieprojecten",
abstract = "In dit artikel wordt een methode beschreven, die te gebruiken is als hulpmiddel voor de diagnose, de nadere analyse en het management van risico's in een roduktinnovatieproject. Door een project consultant worden de in een produktinnovatieproject te verwachten technische, organisatorische en commerci{\"e}le risicofactoren ge{\"i}nventariseerd. Dit geschiedt door middel van het op systematische wijze interviewen van de leden van een risicoteam (bestaande uit de leden van het projectteam en eventueel aangevuld met experts) en het bestuderen van de beschikbare project-documenten. Na inventarisatie, worden de risicofactoren in de vorm van 'stellingen' opgenomen in een risico-vragenlijst en ter beoordeling voorgelegd aan de leden van het risicotearn. Na oordeelsvorming en verwerking, worden de ge{\"i}dentificeerde risico's, afhankelijk van de mate van risico, ingedeeld in een bepaalde risicoklasse en weergegeven in een wgenaamde risicotopografie. Op basis van de risico-topografie worden vervolgens stappen ondernomen gericht op de verdere analyse, het treffen van maatregelen en het management van de onderkende risico's. De methode is toegepast en bruikbaar gebleken in een achttal innovatieprojecten in verschillende sectoren in de industrie.",
author = "J.I.M. Halman",
year = "1993",
language = "English",
isbn = "90-365-0635-2",
pages = "77--87",
booktitle = "Bedrijfskunde en technologie NOBO zesde onderzoekdag, Rotterdam, 10 november 1993",

}

Halman, JIM 1993, Ontwerp van een risicodiagnose- en management methode voor produktinnovatieprojecten. in Bedrijfskunde en technologie NOBO zesde onderzoekdag, Rotterdam, 10 november 1993. pp. 77-87.

Ontwerp van een risicodiagnose- en management methode voor produktinnovatieprojecten. / Halman, J.I.M.

Bedrijfskunde en technologie NOBO zesde onderzoekdag, Rotterdam, 10 november 1993. 1993. p. 77-87.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademic

TY - CHAP

T1 - Ontwerp van een risicodiagnose- en management methode voor produktinnovatieprojecten

AU - Halman, J.I.M.

PY - 1993

Y1 - 1993

N2 - In dit artikel wordt een methode beschreven, die te gebruiken is als hulpmiddel voor de diagnose, de nadere analyse en het management van risico's in een roduktinnovatieproject. Door een project consultant worden de in een produktinnovatieproject te verwachten technische, organisatorische en commerciële risicofactoren geïnventariseerd. Dit geschiedt door middel van het op systematische wijze interviewen van de leden van een risicoteam (bestaande uit de leden van het projectteam en eventueel aangevuld met experts) en het bestuderen van de beschikbare project-documenten. Na inventarisatie, worden de risicofactoren in de vorm van 'stellingen' opgenomen in een risico-vragenlijst en ter beoordeling voorgelegd aan de leden van het risicotearn. Na oordeelsvorming en verwerking, worden de geïdentificeerde risico's, afhankelijk van de mate van risico, ingedeeld in een bepaalde risicoklasse en weergegeven in een wgenaamde risicotopografie. Op basis van de risico-topografie worden vervolgens stappen ondernomen gericht op de verdere analyse, het treffen van maatregelen en het management van de onderkende risico's. De methode is toegepast en bruikbaar gebleken in een achttal innovatieprojecten in verschillende sectoren in de industrie.

AB - In dit artikel wordt een methode beschreven, die te gebruiken is als hulpmiddel voor de diagnose, de nadere analyse en het management van risico's in een roduktinnovatieproject. Door een project consultant worden de in een produktinnovatieproject te verwachten technische, organisatorische en commerciële risicofactoren geïnventariseerd. Dit geschiedt door middel van het op systematische wijze interviewen van de leden van een risicoteam (bestaande uit de leden van het projectteam en eventueel aangevuld met experts) en het bestuderen van de beschikbare project-documenten. Na inventarisatie, worden de risicofactoren in de vorm van 'stellingen' opgenomen in een risico-vragenlijst en ter beoordeling voorgelegd aan de leden van het risicotearn. Na oordeelsvorming en verwerking, worden de geïdentificeerde risico's, afhankelijk van de mate van risico, ingedeeld in een bepaalde risicoklasse en weergegeven in een wgenaamde risicotopografie. Op basis van de risico-topografie worden vervolgens stappen ondernomen gericht op de verdere analyse, het treffen van maatregelen en het management van de onderkende risico's. De methode is toegepast en bruikbaar gebleken in een achttal innovatieprojecten in verschillende sectoren in de industrie.

M3 - Chapter

SN - 90-365-0635-2

SP - 77

EP - 87

BT - Bedrijfskunde en technologie NOBO zesde onderzoekdag, Rotterdam, 10 november 1993

ER -

Halman JIM. Ontwerp van een risicodiagnose- en management methode voor produktinnovatieprojecten. In Bedrijfskunde en technologie NOBO zesde onderzoekdag, Rotterdam, 10 november 1993. 1993. p. 77-87