Monitoren van werknemersproductiviteit in kantoren

Translated title of the contribution: Montitoring productivity of employees in offices

H.M.J. Thoen, Paul Roelofsen, A.K. Mishra, M.G.L.C. Loomans, P. Hoes, J.L.M. Hensen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

90 Downloads (Pure)

Abstract

Approximately 25% of all workers in the Netherlands work in an office environment. The realization of a stimulating working environment in office buildings is therefore essential. Nowadays more and more employers see the importance of a good indoor climate for a successful organization. Small changes in productivity can after all have a significant effect on the total operating costs. Modern technologies offer opportunities for controlling this productivity, but despite all the research that has been done in this area, the available knowledge is not simply used for investment decisions in practice. In this study the available knowledge was applied to office buildings in use and the economic feasibility of investments in the indoor climate was mapped out.
Original languageDutch
Pages (from-to)30-34
Number of pages5
JournalTVVL Magazine
Issue number01
Publication statusPublished - 1 Feb 2019

Fingerprint

Employees
Productivity
Office buildings
Climate
Employers
Operating costs
Economics
Working environment
Investment decision
The Netherlands
Workers

Cite this

Thoen, H.M.J. ; Roelofsen, Paul ; Mishra, A.K. ; Loomans, M.G.L.C. ; Hoes, P. ; Hensen, J.L.M. / Monitoren van werknemersproductiviteit in kantoren. In: TVVL Magazine. 2019 ; No. 01. pp. 30-34.
@article{e143343a1c1d426bb84d292da36552a2,
title = "Monitoren van werknemersproductiviteit in kantoren",
abstract = "Ongeveer 25{\%} van alle werkenden in Nederland werkt in een kantooromgeving [1]. Het realiseren van een stimulerende werkomgeving in kantoorgebouwen is daarom essentieel. Tegenwoordig zien ook steeds meer werkgevers het belang van een goed binnenklimaat voor een succesvolle organisatie. Kleine veranderingen in productiviteit kunnen immers een significant effect hebben op de totale bedrijfskosten. Moderne technologi{\"e}n bieden mogelijkheden voor het beheersen van deze productiviteit, maar ondanks alle onderzoeken die zijn gedaan op dit gebied, wordt de beschikbare kennis nog niet zondermeer ingezet voor investeringsbeslissingen in de praktijk. In deze studie is de beschikbare kennis toegepast op in gebruik-zijnde kantoorgebouwen en is de economische haalbaarheid van investeringen in het binnenklimaat in kaart gebracht.",
author = "H.M.J. Thoen and Paul Roelofsen and A.K. Mishra and M.G.L.C. Loomans and P. Hoes and J.L.M. Hensen",
year = "2019",
month = "2",
day = "1",
language = "Nederlands",
pages = "30--34",
journal = "TVVL Magazine",
issn = "1380-5428",
number = "01",

}

Monitoren van werknemersproductiviteit in kantoren. / Thoen, H.M.J.; Roelofsen, Paul; Mishra, A.K.; Loomans, M.G.L.C.; Hoes, P.; Hensen, J.L.M.

In: TVVL Magazine, No. 01, 01.02.2019, p. 30-34.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Monitoren van werknemersproductiviteit in kantoren

AU - Thoen, H.M.J.

AU - Roelofsen, Paul

AU - Mishra, A.K.

AU - Loomans, M.G.L.C.

AU - Hoes, P.

AU - Hensen, J.L.M.

PY - 2019/2/1

Y1 - 2019/2/1

N2 - Ongeveer 25% van alle werkenden in Nederland werkt in een kantooromgeving [1]. Het realiseren van een stimulerende werkomgeving in kantoorgebouwen is daarom essentieel. Tegenwoordig zien ook steeds meer werkgevers het belang van een goed binnenklimaat voor een succesvolle organisatie. Kleine veranderingen in productiviteit kunnen immers een significant effect hebben op de totale bedrijfskosten. Moderne technologiën bieden mogelijkheden voor het beheersen van deze productiviteit, maar ondanks alle onderzoeken die zijn gedaan op dit gebied, wordt de beschikbare kennis nog niet zondermeer ingezet voor investeringsbeslissingen in de praktijk. In deze studie is de beschikbare kennis toegepast op in gebruik-zijnde kantoorgebouwen en is de economische haalbaarheid van investeringen in het binnenklimaat in kaart gebracht.

AB - Ongeveer 25% van alle werkenden in Nederland werkt in een kantooromgeving [1]. Het realiseren van een stimulerende werkomgeving in kantoorgebouwen is daarom essentieel. Tegenwoordig zien ook steeds meer werkgevers het belang van een goed binnenklimaat voor een succesvolle organisatie. Kleine veranderingen in productiviteit kunnen immers een significant effect hebben op de totale bedrijfskosten. Moderne technologiën bieden mogelijkheden voor het beheersen van deze productiviteit, maar ondanks alle onderzoeken die zijn gedaan op dit gebied, wordt de beschikbare kennis nog niet zondermeer ingezet voor investeringsbeslissingen in de praktijk. In deze studie is de beschikbare kennis toegepast op in gebruik-zijnde kantoorgebouwen en is de economische haalbaarheid van investeringen in het binnenklimaat in kaart gebracht.

M3 - Tijdschriftartikel

SP - 30

EP - 34

JO - TVVL Magazine

JF - TVVL Magazine

SN - 1380-5428

IS - 01

ER -