Licht voor ouderen en mensen met dementie: Factsheet Zorg & Technologie voor bestuurders en managers in de zorg

T. Mandemaker, J. Hoof, van, A.M.C. Schoutens

Research output: Other contributionOther research output

133 Downloads (Pure)

Abstract

De kennis die de afgelopen jaren beschikbaar is gekomen over de betekenis van licht, leidt tot de conclusie dat het de moeite waard is om dit onderwerp meer aandacht te geven. Voldoende licht heeft een positieve invloed op de kwaliteit van leven, vermindert een aantal veel voorkomende problemen en verlaagt daardoor de druk op het zorgpersoneel. Omdat veel van deze kennis van recente aard is, hebben deze
inzichten zich nog nauwelijks verspreid. De meeste ouderen zijn zich onvoldoende bewust van de positieve effecten van licht. Helaas geldt dat ook voor veel architecten, woonadviseurs, medewerkers in de verzorging en verpleging en ouderenadviseurs.
Willen we de beoogde positieve effecten bereiken, dan zal allereerst het onderwerp licht hoger op de agenda moeten komen bij zowel ouderen als mensen die hen adviseren en verzorgen.
Original languageDutch
PublisherVilans
Place of PublicationUtrecht
Publication statusPublished - 2007

Cite this

Mandemaker, T., Hoof, van, J., & Schoutens, A. M. C. (2007). Licht voor ouderen en mensen met dementie: Factsheet Zorg & Technologie voor bestuurders en managers in de zorg. Utrecht: Vilans.
Mandemaker, T. ; Hoof, van, J. ; Schoutens, A.M.C. / Licht voor ouderen en mensen met dementie : Factsheet Zorg & Technologie voor bestuurders en managers in de zorg. 2007. Utrecht : Vilans.
@misc{c1ae22b3f9854cb9a92bd77ab2b9586e,
title = "Licht voor ouderen en mensen met dementie: Factsheet Zorg & Technologie voor bestuurders en managers in de zorg",
abstract = "De kennis die de afgelopen jaren beschikbaar is gekomen over de betekenis van licht, leidt tot de conclusie dat het de moeite waard is om dit onderwerp meer aandacht te geven. Voldoende licht heeft een positieve invloed op de kwaliteit van leven, vermindert een aantal veel voorkomende problemen en verlaagt daardoor de druk op het zorgpersoneel. Omdat veel van deze kennis van recente aard is, hebben dezeinzichten zich nog nauwelijks verspreid. De meeste ouderen zijn zich onvoldoende bewust van de positieve effecten van licht. Helaas geldt dat ook voor veel architecten, woonadviseurs, medewerkers in de verzorging en verpleging en ouderenadviseurs.Willen we de beoogde positieve effecten bereiken, dan zal allereerst het onderwerp licht hoger op de agenda moeten komen bij zowel ouderen als mensen die hen adviseren en verzorgen.",
author = "T. Mandemaker and {Hoof, van}, J. and A.M.C. Schoutens",
note = "Gebaseerd op de brochure Van voorlichting tot verlichting van Joost van Hoof en Toine Schoutens.",
year = "2007",
language = "Nederlands",
publisher = "Vilans",
type = "Other",

}

Licht voor ouderen en mensen met dementie : Factsheet Zorg & Technologie voor bestuurders en managers in de zorg. / Mandemaker, T.; Hoof, van, J.; Schoutens, A.M.C.

Utrecht : Vilans. 2007, .

Research output: Other contributionOther research output

TY - GEN

T1 - Licht voor ouderen en mensen met dementie

T2 - Factsheet Zorg & Technologie voor bestuurders en managers in de zorg

AU - Mandemaker, T.

AU - Hoof, van, J.

AU - Schoutens, A.M.C.

N1 - Gebaseerd op de brochure Van voorlichting tot verlichting van Joost van Hoof en Toine Schoutens.

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - De kennis die de afgelopen jaren beschikbaar is gekomen over de betekenis van licht, leidt tot de conclusie dat het de moeite waard is om dit onderwerp meer aandacht te geven. Voldoende licht heeft een positieve invloed op de kwaliteit van leven, vermindert een aantal veel voorkomende problemen en verlaagt daardoor de druk op het zorgpersoneel. Omdat veel van deze kennis van recente aard is, hebben dezeinzichten zich nog nauwelijks verspreid. De meeste ouderen zijn zich onvoldoende bewust van de positieve effecten van licht. Helaas geldt dat ook voor veel architecten, woonadviseurs, medewerkers in de verzorging en verpleging en ouderenadviseurs.Willen we de beoogde positieve effecten bereiken, dan zal allereerst het onderwerp licht hoger op de agenda moeten komen bij zowel ouderen als mensen die hen adviseren en verzorgen.

AB - De kennis die de afgelopen jaren beschikbaar is gekomen over de betekenis van licht, leidt tot de conclusie dat het de moeite waard is om dit onderwerp meer aandacht te geven. Voldoende licht heeft een positieve invloed op de kwaliteit van leven, vermindert een aantal veel voorkomende problemen en verlaagt daardoor de druk op het zorgpersoneel. Omdat veel van deze kennis van recente aard is, hebben dezeinzichten zich nog nauwelijks verspreid. De meeste ouderen zijn zich onvoldoende bewust van de positieve effecten van licht. Helaas geldt dat ook voor veel architecten, woonadviseurs, medewerkers in de verzorging en verpleging en ouderenadviseurs.Willen we de beoogde positieve effecten bereiken, dan zal allereerst het onderwerp licht hoger op de agenda moeten komen bij zowel ouderen als mensen die hen adviseren en verzorgen.

M3 - Overige bijdrage

PB - Vilans

CY - Utrecht

ER -