Kleurrijk grijs

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

In het boek ‘Misleid door toeval’, stelt Taleb dat we de rol van het toeval in ons leven steeds weer onderschatten. Pech is het verdiende loon, geluk een verdienste. Ons brein geeft liever een verklaring, dan te berusten in stom geluk. Het gaat te ver om het ontstaan van gewapend beton alleen toe te schrijven aan geluk. Ongewapend beton werd immers al in de Romeinse tijd met veel succes toegepast. We zullen echter nooit weten wat er was gebeurd, als de Franse tuinman Joseph Monier op een goede dag in 1867 geen schoon genoeg had gekregen van steeds weer lekkende tuinbakken. Hij zocht de oplossing voor dit probleem in vernieuwing en maakte plantenbakken van gevlochten ijzerdraad en beton.
Original languageDutch
Pages (from-to)46-51
Number of pages6
JournalCement
Volume65
Issue number8
Publication statusPublished - 2013

Cite this

Salet, T. A. M. (2013). Kleurrijk grijs. Cement, 65(8), 46-51.
Salet, T.A.M. / Kleurrijk grijs. In: Cement. 2013 ; Vol. 65, No. 8. pp. 46-51.
@article{730fa67e79d04b4680c1a03af18bfceb,
title = "Kleurrijk grijs",
abstract = "In het boek ‘Misleid door toeval’, stelt Taleb dat we de rol van het toeval in ons leven steeds weer onderschatten. Pech is het verdiende loon, geluk een verdienste. Ons brein geeft liever een verklaring, dan te berusten in stom geluk. Het gaat te ver om het ontstaan van gewapend beton alleen toe te schrijven aan geluk. Ongewapend beton werd immers al in de Romeinse tijd met veel succes toegepast. We zullen echter nooit weten wat er was gebeurd, als de Franse tuinman Joseph Monier op een goede dag in 1867 geen schoon genoeg had gekregen van steeds weer lekkende tuinbakken. Hij zocht de oplossing voor dit probleem in vernieuwing en maakte plantenbakken van gevlochten ijzerdraad en beton.",
author = "T.A.M. Salet",
year = "2013",
language = "Nederlands",
volume = "65",
pages = "46--51",
journal = "Cement",
issn = "0008-8811",
number = "8",

}

Salet, TAM 2013, 'Kleurrijk grijs', Cement, vol. 65, no. 8, pp. 46-51.

Kleurrijk grijs. / Salet, T.A.M.

In: Cement, Vol. 65, No. 8, 2013, p. 46-51.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Kleurrijk grijs

AU - Salet, T.A.M.

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - In het boek ‘Misleid door toeval’, stelt Taleb dat we de rol van het toeval in ons leven steeds weer onderschatten. Pech is het verdiende loon, geluk een verdienste. Ons brein geeft liever een verklaring, dan te berusten in stom geluk. Het gaat te ver om het ontstaan van gewapend beton alleen toe te schrijven aan geluk. Ongewapend beton werd immers al in de Romeinse tijd met veel succes toegepast. We zullen echter nooit weten wat er was gebeurd, als de Franse tuinman Joseph Monier op een goede dag in 1867 geen schoon genoeg had gekregen van steeds weer lekkende tuinbakken. Hij zocht de oplossing voor dit probleem in vernieuwing en maakte plantenbakken van gevlochten ijzerdraad en beton.

AB - In het boek ‘Misleid door toeval’, stelt Taleb dat we de rol van het toeval in ons leven steeds weer onderschatten. Pech is het verdiende loon, geluk een verdienste. Ons brein geeft liever een verklaring, dan te berusten in stom geluk. Het gaat te ver om het ontstaan van gewapend beton alleen toe te schrijven aan geluk. Ongewapend beton werd immers al in de Romeinse tijd met veel succes toegepast. We zullen echter nooit weten wat er was gebeurd, als de Franse tuinman Joseph Monier op een goede dag in 1867 geen schoon genoeg had gekregen van steeds weer lekkende tuinbakken. Hij zocht de oplossing voor dit probleem in vernieuwing en maakte plantenbakken van gevlochten ijzerdraad en beton.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 65

SP - 46

EP - 51

JO - Cement

JF - Cement

SN - 0008-8811

IS - 8

ER -

Salet TAM. Kleurrijk grijs. Cement. 2013;65(8):46-51.