Kenniseconomie in evolutionair perspectief

K. Frenken

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

2 Downloads (Pure)

Abstract

De evolutionaire economie biedt in potentie een veelomvattend raamwerk om de verschillende facetten van de hedendaagse kenniseconomie te begrijpen. Dit artikel bespreekt eerst de kern van evolutionaire economie en de toepassingen op het gebied van bedrijfsstrategie, industriële organisatie en groeitheorie. Vervolgens wordt uitgewerkt hoe evolutionaire economie kan worden gebruikt voor de bestudering van de evolutie van kennis en de rol van kennis in de economie. Er wordt ingegaan op vragen als: wat is de evolutionaire oorsprong van nieuwe kennis? Wat is de rol van sociale netwerken in de ontwikkeling en verspreiding van kennis? En: waarom ontstaan bepaalde doorbraken in het denken in bepaalde steden van de wereld?
Original languageDutch
Pages (from-to)97-108
Number of pages12
JournalTPEdigitaal
Volume5
Issue number1
Publication statusPublished - 2011

Cite this

Frenken, K. (2011). Kenniseconomie in evolutionair perspectief. TPEdigitaal, 5(1), 97-108.
Frenken, K. / Kenniseconomie in evolutionair perspectief. In: TPEdigitaal. 2011 ; Vol. 5, No. 1. pp. 97-108.
@article{94f8ae1ae0614103ac3418c87e3bd3b6,
title = "Kenniseconomie in evolutionair perspectief",
abstract = "De evolutionaire economie biedt in potentie een veelomvattend raamwerk om de verschillende facetten van de hedendaagse kenniseconomie te begrijpen. Dit artikel bespreekt eerst de kern van evolutionaire economie en de toepassingen op het gebied van bedrijfsstrategie, industri{\"e}le organisatie en groeitheorie. Vervolgens wordt uitgewerkt hoe evolutionaire economie kan worden gebruikt voor de bestudering van de evolutie van kennis en de rol van kennis in de economie. Er wordt ingegaan op vragen als: wat is de evolutionaire oorsprong van nieuwe kennis? Wat is de rol van sociale netwerken in de ontwikkeling en verspreiding van kennis? En: waarom ontstaan bepaalde doorbraken in het denken in bepaalde steden van de wereld?",
author = "K. Frenken",
year = "2011",
language = "Nederlands",
volume = "5",
pages = "97--108",
journal = "TPEdigitaal",
issn = "1875-8797",
publisher = "Stichting Politieke Ekonomie, Amsterdam",
number = "1",

}

Frenken, K 2011, 'Kenniseconomie in evolutionair perspectief', TPEdigitaal, vol. 5, no. 1, pp. 97-108.

Kenniseconomie in evolutionair perspectief. / Frenken, K.

In: TPEdigitaal, Vol. 5, No. 1, 2011, p. 97-108.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - Kenniseconomie in evolutionair perspectief

AU - Frenken, K.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - De evolutionaire economie biedt in potentie een veelomvattend raamwerk om de verschillende facetten van de hedendaagse kenniseconomie te begrijpen. Dit artikel bespreekt eerst de kern van evolutionaire economie en de toepassingen op het gebied van bedrijfsstrategie, industriële organisatie en groeitheorie. Vervolgens wordt uitgewerkt hoe evolutionaire economie kan worden gebruikt voor de bestudering van de evolutie van kennis en de rol van kennis in de economie. Er wordt ingegaan op vragen als: wat is de evolutionaire oorsprong van nieuwe kennis? Wat is de rol van sociale netwerken in de ontwikkeling en verspreiding van kennis? En: waarom ontstaan bepaalde doorbraken in het denken in bepaalde steden van de wereld?

AB - De evolutionaire economie biedt in potentie een veelomvattend raamwerk om de verschillende facetten van de hedendaagse kenniseconomie te begrijpen. Dit artikel bespreekt eerst de kern van evolutionaire economie en de toepassingen op het gebied van bedrijfsstrategie, industriële organisatie en groeitheorie. Vervolgens wordt uitgewerkt hoe evolutionaire economie kan worden gebruikt voor de bestudering van de evolutie van kennis en de rol van kennis in de economie. Er wordt ingegaan op vragen als: wat is de evolutionaire oorsprong van nieuwe kennis? Wat is de rol van sociale netwerken in de ontwikkeling en verspreiding van kennis? En: waarom ontstaan bepaalde doorbraken in het denken in bepaalde steden van de wereld?

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 5

SP - 97

EP - 108

JO - TPEdigitaal

JF - TPEdigitaal

SN - 1875-8797

IS - 1

ER -