Houten renovatiekozijnen voor behoud karakteristiek

W. Jonge, de

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

De renovatie van één van de wanden van het Burgemeester Holtmanplein op het Rotterdamse Noordereiland vormde de aanzet van een reeks hoog-niveaurenovaties met restauratieve trekjes. Het plan zal dit jaar als enige worden bekroond met de onderscheiding van het Historisch Genootschap Roterodamum, dat zich sterk maakt voor het behoud van historisch Rotterdam. De specifieke detaillering voor de nieuwe houten kozijnen, ontwikkeld door projectarchitect Rinus Roovers van Leo de Jonge Architecten, heeft veel bijgedragen aan het behoud van de architectonische kwaliteit van dit plan. In dit artikel worden de mogelijkheden vergeleken voor renovatie van woningen met houten kozijnen aan de hand van het bekroonde plan. Het artikel vormt de aanzet tot een serie, waarin steeds een kozijn van een ander materiaal centraal zal staan.
Original languageDutch
Pages (from-to)40-45
Number of pages6
JournalRenovatie en Onderhoud : Maandblad voor Stadsvernieuwing
Volume1993
Issue number9
Publication statusPublished - 1993

Cite this

@article{55c96f85051945c1b3af2781e16e78b9,
title = "Houten renovatiekozijnen voor behoud karakteristiek",
abstract = "De renovatie van {\'e}{\'e}n van de wanden van het Burgemeester Holtmanplein op het Rotterdamse Noordereiland vormde de aanzet van een reeks hoog-niveaurenovaties met restauratieve trekjes. Het plan zal dit jaar als enige worden bekroond met de onderscheiding van het Historisch Genootschap Roterodamum, dat zich sterk maakt voor het behoud van historisch Rotterdam. De specifieke detaillering voor de nieuwe houten kozijnen, ontwikkeld door projectarchitect Rinus Roovers van Leo de Jonge Architecten, heeft veel bijgedragen aan het behoud van de architectonische kwaliteit van dit plan. In dit artikel worden de mogelijkheden vergeleken voor renovatie van woningen met houten kozijnen aan de hand van het bekroonde plan. Het artikel vormt de aanzet tot een serie, waarin steeds een kozijn van een ander materiaal centraal zal staan.",
author = "{Jonge, de}, W.",
year = "1993",
language = "Nederlands",
volume = "1993",
pages = "40--45",
journal = "Renovatie en Onderhoud : Maandblad voor Stadsvernieuwing",
issn = "0922-4114",
number = "9",

}

Houten renovatiekozijnen voor behoud karakteristiek. / Jonge, de, W.

In: Renovatie en Onderhoud : Maandblad voor Stadsvernieuwing, Vol. 1993, No. 9, 1993, p. 40-45.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Houten renovatiekozijnen voor behoud karakteristiek

AU - Jonge, de, W.

PY - 1993

Y1 - 1993

N2 - De renovatie van één van de wanden van het Burgemeester Holtmanplein op het Rotterdamse Noordereiland vormde de aanzet van een reeks hoog-niveaurenovaties met restauratieve trekjes. Het plan zal dit jaar als enige worden bekroond met de onderscheiding van het Historisch Genootschap Roterodamum, dat zich sterk maakt voor het behoud van historisch Rotterdam. De specifieke detaillering voor de nieuwe houten kozijnen, ontwikkeld door projectarchitect Rinus Roovers van Leo de Jonge Architecten, heeft veel bijgedragen aan het behoud van de architectonische kwaliteit van dit plan. In dit artikel worden de mogelijkheden vergeleken voor renovatie van woningen met houten kozijnen aan de hand van het bekroonde plan. Het artikel vormt de aanzet tot een serie, waarin steeds een kozijn van een ander materiaal centraal zal staan.

AB - De renovatie van één van de wanden van het Burgemeester Holtmanplein op het Rotterdamse Noordereiland vormde de aanzet van een reeks hoog-niveaurenovaties met restauratieve trekjes. Het plan zal dit jaar als enige worden bekroond met de onderscheiding van het Historisch Genootschap Roterodamum, dat zich sterk maakt voor het behoud van historisch Rotterdam. De specifieke detaillering voor de nieuwe houten kozijnen, ontwikkeld door projectarchitect Rinus Roovers van Leo de Jonge Architecten, heeft veel bijgedragen aan het behoud van de architectonische kwaliteit van dit plan. In dit artikel worden de mogelijkheden vergeleken voor renovatie van woningen met houten kozijnen aan de hand van het bekroonde plan. Het artikel vormt de aanzet tot een serie, waarin steeds een kozijn van een ander materiaal centraal zal staan.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 1993

SP - 40

EP - 45

JO - Renovatie en Onderhoud : Maandblad voor Stadsvernieuwing

JF - Renovatie en Onderhoud : Maandblad voor Stadsvernieuwing

SN - 0922-4114

IS - 9

ER -