Het werelduurrecord wielrennen als proeftuin voor aerodynamische innovaties

Research output: Other contributionPopular

Abstract

In april van dit jaar werd Victor Campenaerts de nieuwe houder van het werelduurrecord op de wielerpiste, tot dan in handen van Bradley Wiggins. Campenaerts’ persoonlijke inzet mag daarbij niet onderschat worden, maar zijn topprestatie heeft ook heel wat te danken aan de wetten van de fysica, meer bepaald die van de aerodynamica. Hoewel het belang hiervan voor het fietsen al lang bekend is, zien we vooral de laatste decennia aerodynamische innovaties en attributen opduiken in het wielrennen.
Original languageDutch
TypeArticle in popular scientific magazine "Karakter"
Media of outputKarakter - Tijdschrift van Wetenschap
PublisherAcademische Stichting Leuven
Place of PublicationHeverlee
Volume67
ISBN (Electronic)1379-0390
Publication statusPublished - 1 Sep 2019

Cite this

@misc{2e32b730e8b5405d928d08d2873af5d3,
title = "Het werelduurrecord wielrennen als proeftuin voor aerodynamische innovaties",
abstract = "In april van dit jaar werd Victor Campenaerts de nieuwe houder van het werelduurrecord op de wielerpiste, tot dan in handen van Bradley Wiggins. Campenaerts’ persoonlijke inzet mag daarbij niet onderschat worden, maar zijn topprestatie heeft ook heel wat te danken aan de wetten van de fysica, meer bepaald die van de aerodynamica. Hoewel het belang hiervan voor het fietsen al lang bekend is, zien we vooral de laatste decennia aerodynamische innovaties en attributen opduiken in het wielrennen.",
author = "Bert Blocken",
year = "2019",
month = "9",
day = "1",
language = "Nederlands",
volume = "67",
publisher = "Academische Stichting Leuven",
type = "Other",

}

Het werelduurrecord wielrennen als proeftuin voor aerodynamische innovaties. / Blocken, Bert.

Heverlee : Academische Stichting Leuven. 2019, Article in popular scientific magazine "Karakter".

Research output: Other contributionPopular

TY - GEN

T1 - Het werelduurrecord wielrennen als proeftuin voor aerodynamische innovaties

AU - Blocken, Bert

PY - 2019/9/1

Y1 - 2019/9/1

N2 - In april van dit jaar werd Victor Campenaerts de nieuwe houder van het werelduurrecord op de wielerpiste, tot dan in handen van Bradley Wiggins. Campenaerts’ persoonlijke inzet mag daarbij niet onderschat worden, maar zijn topprestatie heeft ook heel wat te danken aan de wetten van de fysica, meer bepaald die van de aerodynamica. Hoewel het belang hiervan voor het fietsen al lang bekend is, zien we vooral de laatste decennia aerodynamische innovaties en attributen opduiken in het wielrennen.

AB - In april van dit jaar werd Victor Campenaerts de nieuwe houder van het werelduurrecord op de wielerpiste, tot dan in handen van Bradley Wiggins. Campenaerts’ persoonlijke inzet mag daarbij niet onderschat worden, maar zijn topprestatie heeft ook heel wat te danken aan de wetten van de fysica, meer bepaald die van de aerodynamica. Hoewel het belang hiervan voor het fietsen al lang bekend is, zien we vooral de laatste decennia aerodynamische innovaties en attributen opduiken in het wielrennen.

UR - https://www.tijdschriftkarakter.be/het-werelduurrecord-wielrennen-als-proeftuin-voor-aerodynamische-innovaties/

M3 - Overige bijdrage

VL - 67

PB - Academische Stichting Leuven

CY - Heverlee

ER -