Het verwerven van een dominante positie in de keten

Research output: Contribution to conferenceOtherAcademic

Abstract

De huidige concurrentiestrijd gaat niet meer tussen individuele bedrijven doch wordt gestreden tussen geïntegreerde bedrijfsketens. Dat is althans wat vele publicaties en adviseurs ons willen doen geloven. Ondernemingen die werkzaam zijn in dezelfde voortbrengingsketen doen er goed aan hun inspanningen gezamenlijk te richten op de eindconsument. Om dit te kunnen doen, moeten de van oudsher op concurrentie gerichte relaties omgevormd worden tot op samenwerking gerichte relaties. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. In dit college legt Arjan van Weele uit waarom het succes van concepten als Efficiënt Consumer Response (ECR) en Collaborative Planning, Forecasting and Replenishment (CPFR ) in de praktijk zo beperkt is. Dit heeft te maken met onder meer de onjuiste veronderstellingen die aan Supply Chain Management ten grondslag liggen. Het invoeren van SCM kan slechts succesvol geschieden als de onderneming in staat is een dominante positie in de keten te verwerven. Bij SCM geldt: het is leiden of geleid worden. Hoe u een prominente positie in de keten bereikt, licht hij toe vanuit een eenduidig inkoopperspectief.
Original languageEnglish
Publication statusPublished - 2009
Eventconference; Focus Hooglerarenreeks Logistiek en Supply Chain Management; 2009-06-30; 2009-06-30 -
Duration: 30 Jun 200930 Jun 2009

Conference

Conferenceconference; Focus Hooglerarenreeks Logistiek en Supply Chain Management; 2009-06-30; 2009-06-30
Period30/06/0930/06/09
OtherFocus Hooglerarenreeks Logistiek en Supply Chain Management

Fingerprint

supply chain
planning

Cite this

Weele, van, A. J. (2009). Het verwerven van een dominante positie in de keten. conference; Focus Hooglerarenreeks Logistiek en Supply Chain Management; 2009-06-30; 2009-06-30, .
Weele, van, A.J. / Het verwerven van een dominante positie in de keten. conference; Focus Hooglerarenreeks Logistiek en Supply Chain Management; 2009-06-30; 2009-06-30, .
@conference{052eb697b43f41b385fceadd939a1942,
title = "Het verwerven van een dominante positie in de keten",
abstract = "De huidige concurrentiestrijd gaat niet meer tussen individuele bedrijven doch wordt gestreden tussen ge{\"i}ntegreerde bedrijfsketens. Dat is althans wat vele publicaties en adviseurs ons willen doen geloven. Ondernemingen die werkzaam zijn in dezelfde voortbrengingsketen doen er goed aan hun inspanningen gezamenlijk te richten op de eindconsument. Om dit te kunnen doen, moeten de van oudsher op concurrentie gerichte relaties omgevormd worden tot op samenwerking gerichte relaties. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. In dit college legt Arjan van Weele uit waarom het succes van concepten als Effici{\"e}nt Consumer Response (ECR) en Collaborative Planning, Forecasting and Replenishment (CPFR ) in de praktijk zo beperkt is. Dit heeft te maken met onder meer de onjuiste veronderstellingen die aan Supply Chain Management ten grondslag liggen. Het invoeren van SCM kan slechts succesvol geschieden als de onderneming in staat is een dominante positie in de keten te verwerven. Bij SCM geldt: het is leiden of geleid worden. Hoe u een prominente positie in de keten bereikt, licht hij toe vanuit een eenduidig inkoopperspectief.",
author = "{Weele, van}, A.J.",
year = "2009",
language = "English",
note = "conference; Focus Hooglerarenreeks Logistiek en Supply Chain Management; 2009-06-30; 2009-06-30 ; Conference date: 30-06-2009 Through 30-06-2009",

}

Weele, van, AJ 2009, 'Het verwerven van een dominante positie in de keten', conference; Focus Hooglerarenreeks Logistiek en Supply Chain Management; 2009-06-30; 2009-06-30, 30/06/09 - 30/06/09.

Het verwerven van een dominante positie in de keten. / Weele, van, A.J.

2009. conference; Focus Hooglerarenreeks Logistiek en Supply Chain Management; 2009-06-30; 2009-06-30, .

Research output: Contribution to conferenceOtherAcademic

TY - CONF

T1 - Het verwerven van een dominante positie in de keten

AU - Weele, van, A.J.

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - De huidige concurrentiestrijd gaat niet meer tussen individuele bedrijven doch wordt gestreden tussen geïntegreerde bedrijfsketens. Dat is althans wat vele publicaties en adviseurs ons willen doen geloven. Ondernemingen die werkzaam zijn in dezelfde voortbrengingsketen doen er goed aan hun inspanningen gezamenlijk te richten op de eindconsument. Om dit te kunnen doen, moeten de van oudsher op concurrentie gerichte relaties omgevormd worden tot op samenwerking gerichte relaties. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. In dit college legt Arjan van Weele uit waarom het succes van concepten als Efficiënt Consumer Response (ECR) en Collaborative Planning, Forecasting and Replenishment (CPFR ) in de praktijk zo beperkt is. Dit heeft te maken met onder meer de onjuiste veronderstellingen die aan Supply Chain Management ten grondslag liggen. Het invoeren van SCM kan slechts succesvol geschieden als de onderneming in staat is een dominante positie in de keten te verwerven. Bij SCM geldt: het is leiden of geleid worden. Hoe u een prominente positie in de keten bereikt, licht hij toe vanuit een eenduidig inkoopperspectief.

AB - De huidige concurrentiestrijd gaat niet meer tussen individuele bedrijven doch wordt gestreden tussen geïntegreerde bedrijfsketens. Dat is althans wat vele publicaties en adviseurs ons willen doen geloven. Ondernemingen die werkzaam zijn in dezelfde voortbrengingsketen doen er goed aan hun inspanningen gezamenlijk te richten op de eindconsument. Om dit te kunnen doen, moeten de van oudsher op concurrentie gerichte relaties omgevormd worden tot op samenwerking gerichte relaties. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. In dit college legt Arjan van Weele uit waarom het succes van concepten als Efficiënt Consumer Response (ECR) en Collaborative Planning, Forecasting and Replenishment (CPFR ) in de praktijk zo beperkt is. Dit heeft te maken met onder meer de onjuiste veronderstellingen die aan Supply Chain Management ten grondslag liggen. Het invoeren van SCM kan slechts succesvol geschieden als de onderneming in staat is een dominante positie in de keten te verwerven. Bij SCM geldt: het is leiden of geleid worden. Hoe u een prominente positie in de keten bereikt, licht hij toe vanuit een eenduidig inkoopperspectief.

M3 - Other

ER -

Weele, van AJ. Het verwerven van een dominante positie in de keten. 2009. conference; Focus Hooglerarenreeks Logistiek en Supply Chain Management; 2009-06-30; 2009-06-30, .