Het ontwerp van de inrichting van de alarmering (VOS/MOS) in het Vrouw Kind Centrum

Astrid-Elisabeth Jentink

  Research output: ThesisEngD Thesis

  Abstract

  In het Diakonessenhuis wordt een nieuw Vrouw Kind Centrum (VKC) gebouwd. Het VKC biedt kraamzorg, eerste- en derdelijns zorg aan. Vanuit de leidende principes Excellente Hospitality, Family centered care en Midwifery led care worden er drie ‘harten’ gebouwd. Hieruit volgt dat de werkprocessen aanzienlijk veranderen, bijvoorbeeld, de patiënten gaat van een zaal naar meerdere privékamers. Deze veranderingen in werkprocessen, samen met het feit dat het huidige alarmering systeem (VOS/MOS) end of life is, leiden ertoe dat voor deze nieuwe afdelingen de alarmering opnieuw moet worden ingericht.
  Het projectdoel van deze ontwerpopdracht is het ontwerp van de inrichting van de alarmerings in het Vrouw Kind Centrum. Het project doorloopt de fasen van de ontwerpcyclus. Na het vaststellen van de projectvraag is er een functioneel en technisch Pakket van Eisen opgesteld. Deze is opgesteld aan de hand van oa. Benchmarking, literatuuronderzoek en interviews.
  Vanuit het Pakket van Eisen zijn verschillende concepten ontwikkeld. Deze concepten zijn tijdens een Proof of Concept (POC) getest met de eindgebruiker van het VOS/MOS-systeem. Vanuit deze resultaten is een systeemontwerp per ruimte in het nieuwe VKC opgesteld. Na de verificatie en validatie van het ontwerp zal het nieuwe VOS/MOS-systeem operationeel zijn in het nieuwe VKC.
  Original languageDutch
  Supervisors/Advisors
  • Janssen, Maurice J.A., Supervisor
  • Cottaar, E.J.E. (Ward), Supervisor
  • van Dijk, Rogier, Promotor, External person
  Award date26 Feb 2020
  Place of PublicationEindhoven
  Publisher
  Publication statusPublished - 26 Feb 2020

  Bibliographical note

  PDEng report

  Cite this