Het effect van OV-informatie op vervoerswijzekeuzes van automobilisten: modellen en simulaties op basis van spijt-minimalisatie

C.G. Chorus, E.J.E. Molin, G.P. Wee, van, T.A. Arentze, H.J.P. Timmermans

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Dit artikel onderzoekt de determinanten van het effect van Openbaar Vervoer (OV)-reisinformatie op de vervoerswijzekeuzes van automobilisten. De focus ligt op die automobilisten die het OV als een serieus alternatief beschouwen voor de auto, en bereid zijn te leren van ontvangen OV-informatie. Een gedragsmodel op basis van spijt-minimalisatie geeft de theoretische basis voor een aantal numerieke simulaties. Deze simulaties illustreren hoe gepercipieerde onbetrouwbaarheid van de informatie, gepercipieerde irrelevantie van de informatie en een intrinsieke voorkeur voor de auto kunnen verhinderen dat een ontvangen gunstig bericht over het OV leidt tot een uiteindelijke keuze voor het OV, ook voor die categorie van automobilisten die openstaan voor het OV en OV-informatie.
Original languageEnglish
Pages (from-to)10-15
Number of pages6
JournalTijdschrift Vervoerswetenschap
Volume42
Issue number4
Publication statusPublished - 2006

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Het effect van OV-informatie op vervoerswijzekeuzes van automobilisten: modellen en simulaties op basis van spijt-minimalisatie'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this