Grijs beton bestaat niet

Research output: Book/ReportInaugural speechAcademic

Abstract

Beton is wereldwijd een belangrijk constructiemateriaal met een rijke historie. Het inzicht in het gedrag van betonconstructies is, dankzij vele jaren van onderzoek, sterk toegenomen. Trends en ontwikkelingen in onze samenleving stellen ons echter telkens weer voor nieuwe eisen en bieden ook uitdagende nieuwe kansen. Meer dan eens met een groot maatschappelijk belang. Hierbij kan worden gedacht aan constructieve veiligheid, duurzaamheid en ketenintegratie. Maar ook aan ontwikkelingen op het gebied van ICT. De leerstoel betonconstructies bevindt zich in het midden van twee ketens. In één keten geflankeerd door de disciplines ontwerp en uitvoering, in de andere door mechanica en betontechnologie. Het is juist op de raakvlakken tussen de leerstoel en deze disciplines, waar, gegeven de genoemde trends, de beste prikkels tot nieuwe onderzoeken ontstaan. In zijn intreerede bespreekt Theo Salet deze prikkels en de betekenis hiervan voor het onderwijs en onderzoek, vanuit de leerstoel toegelicht. Het zal niet verwonderen dat ook nieuwe betonsoorten hierbij een rol spelen.
LanguageDutch
Place of PublicationEindhoven
PublisherTechnische Universiteit Eindhoven
Number of pages28
ISBN (Print)978-90-386-3368-8
StatePublished - 2013

Bibliographical note

Intreerede, uitgesproken op 19 april 2013 aan de Technische Universiteit Eindhoven

Cite this

Salet, T. A. M. (2013). Grijs beton bestaat niet. Eindhoven: Technische Universiteit Eindhoven.
Salet, T.A.M./ Grijs beton bestaat niet. Eindhoven : Technische Universiteit Eindhoven, 2013. 28 p.
@book{45db7bddc94047d78ad46eec4d6171b4,
title = "Grijs beton bestaat niet",
abstract = "Beton is wereldwijd een belangrijk constructiemateriaal met een rijke historie. Het inzicht in het gedrag van betonconstructies is, dankzij vele jaren van onderzoek, sterk toegenomen. Trends en ontwikkelingen in onze samenleving stellen ons echter telkens weer voor nieuwe eisen en bieden ook uitdagende nieuwe kansen. Meer dan eens met een groot maatschappelijk belang. Hierbij kan worden gedacht aan constructieve veiligheid, duurzaamheid en ketenintegratie. Maar ook aan ontwikkelingen op het gebied van ICT. De leerstoel betonconstructies bevindt zich in het midden van twee ketens. In {\'e}{\'e}n keten geflankeerd door de disciplines ontwerp en uitvoering, in de andere door mechanica en betontechnologie. Het is juist op de raakvlakken tussen de leerstoel en deze disciplines, waar, gegeven de genoemde trends, de beste prikkels tot nieuwe onderzoeken ontstaan. In zijn intreerede bespreekt Theo Salet deze prikkels en de betekenis hiervan voor het onderwijs en onderzoek, vanuit de leerstoel toegelicht. Het zal niet verwonderen dat ook nieuwe betonsoorten hierbij een rol spelen.",
author = "T.A.M. Salet",
note = "Intreerede, uitgesproken op 19 april 2013 aan de Technische Universiteit Eindhoven",
year = "2013",
language = "Nederlands",
isbn = "978-90-386-3368-8",
publisher = "Technische Universiteit Eindhoven",

}

Salet, TAM 2013, Grijs beton bestaat niet. Technische Universiteit Eindhoven, Eindhoven.

Grijs beton bestaat niet. / Salet, T.A.M.

Eindhoven : Technische Universiteit Eindhoven, 2013. 28 p.

Research output: Book/ReportInaugural speechAcademic

TY - BOOK

T1 - Grijs beton bestaat niet

AU - Salet,T.A.M.

N1 - Intreerede, uitgesproken op 19 april 2013 aan de Technische Universiteit Eindhoven

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Beton is wereldwijd een belangrijk constructiemateriaal met een rijke historie. Het inzicht in het gedrag van betonconstructies is, dankzij vele jaren van onderzoek, sterk toegenomen. Trends en ontwikkelingen in onze samenleving stellen ons echter telkens weer voor nieuwe eisen en bieden ook uitdagende nieuwe kansen. Meer dan eens met een groot maatschappelijk belang. Hierbij kan worden gedacht aan constructieve veiligheid, duurzaamheid en ketenintegratie. Maar ook aan ontwikkelingen op het gebied van ICT. De leerstoel betonconstructies bevindt zich in het midden van twee ketens. In één keten geflankeerd door de disciplines ontwerp en uitvoering, in de andere door mechanica en betontechnologie. Het is juist op de raakvlakken tussen de leerstoel en deze disciplines, waar, gegeven de genoemde trends, de beste prikkels tot nieuwe onderzoeken ontstaan. In zijn intreerede bespreekt Theo Salet deze prikkels en de betekenis hiervan voor het onderwijs en onderzoek, vanuit de leerstoel toegelicht. Het zal niet verwonderen dat ook nieuwe betonsoorten hierbij een rol spelen.

AB - Beton is wereldwijd een belangrijk constructiemateriaal met een rijke historie. Het inzicht in het gedrag van betonconstructies is, dankzij vele jaren van onderzoek, sterk toegenomen. Trends en ontwikkelingen in onze samenleving stellen ons echter telkens weer voor nieuwe eisen en bieden ook uitdagende nieuwe kansen. Meer dan eens met een groot maatschappelijk belang. Hierbij kan worden gedacht aan constructieve veiligheid, duurzaamheid en ketenintegratie. Maar ook aan ontwikkelingen op het gebied van ICT. De leerstoel betonconstructies bevindt zich in het midden van twee ketens. In één keten geflankeerd door de disciplines ontwerp en uitvoering, in de andere door mechanica en betontechnologie. Het is juist op de raakvlakken tussen de leerstoel en deze disciplines, waar, gegeven de genoemde trends, de beste prikkels tot nieuwe onderzoeken ontstaan. In zijn intreerede bespreekt Theo Salet deze prikkels en de betekenis hiervan voor het onderwijs en onderzoek, vanuit de leerstoel toegelicht. Het zal niet verwonderen dat ook nieuwe betonsoorten hierbij een rol spelen.

M3 - Inaugurale rede

SN - 978-90-386-3368-8

BT - Grijs beton bestaat niet

PB - Technische Universiteit Eindhoven

CY - Eindhoven

ER -

Salet TAM. Grijs beton bestaat niet. Eindhoven: Technische Universiteit Eindhoven, 2013. 28 p.