Elektromagnetische storingen : toename van het aantal elektrotechnische bouwstenen vergroot storingskans

P.C.T. Laan, van der

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

Abstract

In de elektrotechniek worden, sterker nog dan in andere takken van de techniek, enorme aantallen bouwstenen aaneengevoegd. Te denken valt aan de omvangrijke netten voor communicatie- en elektriciteitsvoorziening en aan de steeds gecompliceerder wordende elektronische schakelingen. Storingen in al deze systemen komen in toenemende mate voor en hebben vaak grote maatschappelijke consequenties. Maatregelen die een goede samenwerking ('compatibility') van elektronische systemen veilig stellen zijn daarom van groot belang. Hieronder volgt een kort overzicht van dit brede vakgebied, waarbij het eerst gaat over oorzaken en dan over het onderdrukken van storingen.
Original languageDutch
Pages (from-to)17-18
JournalPt. Elektrotechniek, elektronica
Volume39
Issue number3
Publication statusPublished - 1984

Cite this

@article{f7347d362f1347cab59192dee7e3c1ba,
title = "Elektromagnetische storingen : toename van het aantal elektrotechnische bouwstenen vergroot storingskans",
abstract = "In de elektrotechniek worden, sterker nog dan in andere takken van de techniek, enorme aantallen bouwstenen aaneengevoegd. Te denken valt aan de omvangrijke netten voor communicatie- en elektriciteitsvoorziening en aan de steeds gecompliceerder wordende elektronische schakelingen. Storingen in al deze systemen komen in toenemende mate voor en hebben vaak grote maatschappelijke consequenties. Maatregelen die een goede samenwerking ('compatibility') van elektronische systemen veilig stellen zijn daarom van groot belang. Hieronder volgt een kort overzicht van dit brede vakgebied, waarbij het eerst gaat over oorzaken en dan over het onderdrukken van storingen.",
author = "{Laan, van der}, P.C.T.",
year = "1984",
language = "Nederlands",
volume = "39",
pages = "17--18",
journal = "Pt. Elektrotechniek, elektronica",
issn = "0032-4086",
number = "3",

}

Elektromagnetische storingen : toename van het aantal elektrotechnische bouwstenen vergroot storingskans. / Laan, van der, P.C.T.

In: Pt. Elektrotechniek, elektronica, Vol. 39, No. 3, 1984, p. 17-18.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - Elektromagnetische storingen : toename van het aantal elektrotechnische bouwstenen vergroot storingskans

AU - Laan, van der, P.C.T.

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - In de elektrotechniek worden, sterker nog dan in andere takken van de techniek, enorme aantallen bouwstenen aaneengevoegd. Te denken valt aan de omvangrijke netten voor communicatie- en elektriciteitsvoorziening en aan de steeds gecompliceerder wordende elektronische schakelingen. Storingen in al deze systemen komen in toenemende mate voor en hebben vaak grote maatschappelijke consequenties. Maatregelen die een goede samenwerking ('compatibility') van elektronische systemen veilig stellen zijn daarom van groot belang. Hieronder volgt een kort overzicht van dit brede vakgebied, waarbij het eerst gaat over oorzaken en dan over het onderdrukken van storingen.

AB - In de elektrotechniek worden, sterker nog dan in andere takken van de techniek, enorme aantallen bouwstenen aaneengevoegd. Te denken valt aan de omvangrijke netten voor communicatie- en elektriciteitsvoorziening en aan de steeds gecompliceerder wordende elektronische schakelingen. Storingen in al deze systemen komen in toenemende mate voor en hebben vaak grote maatschappelijke consequenties. Maatregelen die een goede samenwerking ('compatibility') van elektronische systemen veilig stellen zijn daarom van groot belang. Hieronder volgt een kort overzicht van dit brede vakgebied, waarbij het eerst gaat over oorzaken en dan over het onderdrukken van storingen.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 39

SP - 17

EP - 18

JO - Pt. Elektrotechniek, elektronica

JF - Pt. Elektrotechniek, elektronica

SN - 0032-4086

IS - 3

ER -