Een vergelijking van methoden voor enkelvoudige variantieanalyse zonder de vooronderstelling van gelijke populatievarianties

P.S.P.J. Werter

Research output: Book/ReportReportAcademic

25 Downloads (Pure)

Abstract

Uit de vergelijking van vier statistische methoden, en wel de methoden van Welch en van Brown-Forsythe en de eerste- en tweede orde methode van James, is de tweede orde methode van James als de beste naar voren gekomen om de nulhypothese te toetsen dat populatiegemiddelden gelijk zijn. Verondersteld is dat de waarnemingen onderling onafhankelijk normaal verdeeld met verwachting $\mu_i$ en variantie $\sigma^2_i$. Aan de populatievarianties worden geen eisen opgelegd.
Original languageDutch
Place of PublicationEindhoven
PublisherTechnische Hogeschool Eindhoven
Number of pages13
Publication statusPublished - 1979

Publication series

NameMemorandum COSOR
Volume7903
ISSN (Print)0926-4493

Cite this

Werter, P. S. P. J. (1979). Een vergelijking van methoden voor enkelvoudige variantieanalyse zonder de vooronderstelling van gelijke populatievarianties. (Memorandum COSOR; Vol. 7903). Eindhoven: Technische Hogeschool Eindhoven.
Werter, P.S.P.J. / Een vergelijking van methoden voor enkelvoudige variantieanalyse zonder de vooronderstelling van gelijke populatievarianties. Eindhoven : Technische Hogeschool Eindhoven, 1979. 13 p. (Memorandum COSOR).
@book{00ea592656c847d4b7b0e9d6d2e781b8,
title = "Een vergelijking van methoden voor enkelvoudige variantieanalyse zonder de vooronderstelling van gelijke populatievarianties",
abstract = "Uit de vergelijking van vier statistische methoden, en wel de methoden van Welch en van Brown-Forsythe en de eerste- en tweede orde methode van James, is de tweede orde methode van James als de beste naar voren gekomen om de nulhypothese te toetsen dat populatiegemiddelden gelijk zijn. Verondersteld is dat de waarnemingen onderling onafhankelijk normaal verdeeld met verwachting $\mu_i$ en variantie $\sigma^2_i$. Aan de populatievarianties worden geen eisen opgelegd.",
author = "P.S.P.J. Werter",
year = "1979",
language = "Nederlands",
series = "Memorandum COSOR",
publisher = "Technische Hogeschool Eindhoven",

}

Werter, PSPJ 1979, Een vergelijking van methoden voor enkelvoudige variantieanalyse zonder de vooronderstelling van gelijke populatievarianties. Memorandum COSOR, vol. 7903, Technische Hogeschool Eindhoven, Eindhoven.

Een vergelijking van methoden voor enkelvoudige variantieanalyse zonder de vooronderstelling van gelijke populatievarianties. / Werter, P.S.P.J.

Eindhoven : Technische Hogeschool Eindhoven, 1979. 13 p. (Memorandum COSOR; Vol. 7903).

Research output: Book/ReportReportAcademic

TY - BOOK

T1 - Een vergelijking van methoden voor enkelvoudige variantieanalyse zonder de vooronderstelling van gelijke populatievarianties

AU - Werter, P.S.P.J.

PY - 1979

Y1 - 1979

N2 - Uit de vergelijking van vier statistische methoden, en wel de methoden van Welch en van Brown-Forsythe en de eerste- en tweede orde methode van James, is de tweede orde methode van James als de beste naar voren gekomen om de nulhypothese te toetsen dat populatiegemiddelden gelijk zijn. Verondersteld is dat de waarnemingen onderling onafhankelijk normaal verdeeld met verwachting $\mu_i$ en variantie $\sigma^2_i$. Aan de populatievarianties worden geen eisen opgelegd.

AB - Uit de vergelijking van vier statistische methoden, en wel de methoden van Welch en van Brown-Forsythe en de eerste- en tweede orde methode van James, is de tweede orde methode van James als de beste naar voren gekomen om de nulhypothese te toetsen dat populatiegemiddelden gelijk zijn. Verondersteld is dat de waarnemingen onderling onafhankelijk normaal verdeeld met verwachting $\mu_i$ en variantie $\sigma^2_i$. Aan de populatievarianties worden geen eisen opgelegd.

M3 - Rapport

T3 - Memorandum COSOR

BT - Een vergelijking van methoden voor enkelvoudige variantieanalyse zonder de vooronderstelling van gelijke populatievarianties

PB - Technische Hogeschool Eindhoven

CY - Eindhoven

ER -

Werter PSPJ. Een vergelijking van methoden voor enkelvoudige variantieanalyse zonder de vooronderstelling van gelijke populatievarianties. Eindhoven: Technische Hogeschool Eindhoven, 1979. 13 p. (Memorandum COSOR).