Doorbraak : snel en veilig oplosmiddel voor metaalverontreiniging ontdekt

Research output: Other contributionOther research output

Abstract

De huidige oplosmiddelen om specifieke metalen uit water te verwijderen hebben allemaal hun nadelen. Er zijn grote veiligheidsrisico's, ze zijn traag, duur, of milieuonvriendelijk. Onderzoekers van de Technische Universiteit
Eindhoven hebben nu een nieuw type oplosmiddel gevonden dat bijzonder snel is, veilig, gemakkelijk te maken,goedkoop en ook nog eens veel milieuvriendelijker dan veel van de alternatieven. Volgens de onderzoekers is de potentie enorm groot, voor de industrie, voor waterzuivering en voor de terugwinning van zeldzame metalen.
LanguageEnglish
Publisheregineers online
Number of pages3
StatePublished - 19 Sep 2016

Fingerprint

Huns
Water
Eindhoven

Cite this

@misc{a8027eb042364b94b984abf288f81c52,
title = "Doorbraak : snel en veilig oplosmiddel voor metaalverontreiniging ontdekt",
abstract = "De huidige oplosmiddelen om specifieke metalen uit water te verwijderen hebben allemaal hun nadelen. Er zijn grote veiligheidsrisico's, ze zijn traag, duur, of milieuonvriendelijk. Onderzoekers van de Technische UniversiteitEindhoven hebben nu een nieuw type oplosmiddel gevonden dat bijzonder snel is, veilig, gemakkelijk te maken,goedkoop en ook nog eens veel milieuvriendelijker dan veel van de alternatieven. Volgens de onderzoekers is de potentie enorm groot, voor de industrie, voor waterzuivering en voor de terugwinning van zeldzame metalen.",
author = "{van Osch}, D.J.G.P. and L.F. Zubeir and R. Tuinier",
year = "2016",
month = "9",
day = "19",
language = "English",
publisher = "egineers online",
type = "Other",

}

Doorbraak : snel en veilig oplosmiddel voor metaalverontreiniging ontdekt. / van Osch, D.J.G.P.; Zubeir, L.F.; Tuinier, R.

3 p. egineers online. 2016, Article newsletter Engineers online.

Research output: Other contributionOther research output

TY - GEN

T1 - Doorbraak : snel en veilig oplosmiddel voor metaalverontreiniging ontdekt

AU - van Osch,D.J.G.P.

AU - Zubeir,L.F.

AU - Tuinier,R.

PY - 2016/9/19

Y1 - 2016/9/19

N2 - De huidige oplosmiddelen om specifieke metalen uit water te verwijderen hebben allemaal hun nadelen. Er zijn grote veiligheidsrisico's, ze zijn traag, duur, of milieuonvriendelijk. Onderzoekers van de Technische UniversiteitEindhoven hebben nu een nieuw type oplosmiddel gevonden dat bijzonder snel is, veilig, gemakkelijk te maken,goedkoop en ook nog eens veel milieuvriendelijker dan veel van de alternatieven. Volgens de onderzoekers is de potentie enorm groot, voor de industrie, voor waterzuivering en voor de terugwinning van zeldzame metalen.

AB - De huidige oplosmiddelen om specifieke metalen uit water te verwijderen hebben allemaal hun nadelen. Er zijn grote veiligheidsrisico's, ze zijn traag, duur, of milieuonvriendelijk. Onderzoekers van de Technische UniversiteitEindhoven hebben nu een nieuw type oplosmiddel gevonden dat bijzonder snel is, veilig, gemakkelijk te maken,goedkoop en ook nog eens veel milieuvriendelijker dan veel van de alternatieven. Volgens de onderzoekers is de potentie enorm groot, voor de industrie, voor waterzuivering en voor de terugwinning van zeldzame metalen.

M3 - Other contribution

PB - egineers online

ER -