De zeven grootste raadsels van de wiskunde

A. Brandhof, van den, R. Veen, van der, J. Craats, van de, B. Koren

Research output: Book/ReportBookPopular

Abstract

Op 24 mei 2000 presenteerde het Amerikaanse Clay Mathematics Institute tijdens een plechtige bijeenkomst in het Collège de France in Parijs een lijst met de zeven grootste onderzoeksvragen van de moderne wiskunde: de millenniumproblemen. Voor de oplossingen reserveerde het instituut een bedrag van zeven miljoen dollar: een miljoen voor eenieder die als eerste een millenniumprobleem weet op te lossen. In 2003 was het raak: de Rus Grigori Perelman wist het zogeheten Poincaré-vermoeden te bewijzen, een van de grootste doorbraken in de wiskunde ooit. Het duurde echter nog tot 2010 voor het prijzengeld officieel aan Perelman werd toegekend: het kostte experts jaren voor zij het bewijs van Perelman volledig hadden gecontroleerd. Perelman bleek echter niet geïnteresseerd te zijn in het geld. 'Ik heb alles wat ik hebben wil,' zo verklaarde hij.
De overige zes millenniumproblemen wachten nog altijd op een oplossing. De zeven grootste raadsels van de wiskunde geeft de lezer op een toegankelijke manier een kijkje in de complexe, maar zeer fascinerende wereld van het hedendaagse wiskundeonderzoek.
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
PublisherBert Bakker
Number of pages184
ISBN (Print)978-90-351-3801-8
Publication statusPublished - 2012

Cite this

Brandhof, van den, A., Veen, van der, R., Craats, van de, J., & Koren, B. (2012). De zeven grootste raadsels van de wiskunde. Amsterdam: Bert Bakker.
Brandhof, van den, A. ; Veen, van der, R. ; Craats, van de, J. ; Koren, B. / De zeven grootste raadsels van de wiskunde. Amsterdam : Bert Bakker, 2012. 184 p.
@book{9f610ce5c49448558064d218ef037e17,
title = "De zeven grootste raadsels van de wiskunde",
abstract = "Op 24 mei 2000 presenteerde het Amerikaanse Clay Mathematics Institute tijdens een plechtige bijeenkomst in het Coll{\`e}ge de France in Parijs een lijst met de zeven grootste onderzoeksvragen van de moderne wiskunde: de millenniumproblemen. Voor de oplossingen reserveerde het instituut een bedrag van zeven miljoen dollar: een miljoen voor eenieder die als eerste een millenniumprobleem weet op te lossen. In 2003 was het raak: de Rus Grigori Perelman wist het zogeheten Poincar{\'e}-vermoeden te bewijzen, een van de grootste doorbraken in de wiskunde ooit. Het duurde echter nog tot 2010 voor het prijzengeld officieel aan Perelman werd toegekend: het kostte experts jaren voor zij het bewijs van Perelman volledig hadden gecontroleerd. Perelman bleek echter niet ge{\"i}nteresseerd te zijn in het geld. 'Ik heb alles wat ik hebben wil,' zo verklaarde hij.De overige zes millenniumproblemen wachten nog altijd op een oplossing. De zeven grootste raadsels van de wiskunde geeft de lezer op een toegankelijke manier een kijkje in de complexe, maar zeer fascinerende wereld van het hedendaagse wiskundeonderzoek.",
author = "{Brandhof, van den}, A. and {Veen, van der}, R. and {Craats, van de}, J. and B. Koren",
note = "Ondertitel omslag: los ze op en word miljonair!",
year = "2012",
language = "Nederlands",
isbn = "978-90-351-3801-8",
publisher = "Bert Bakker",

}

Brandhof, van den, A, Veen, van der, R, Craats, van de, J & Koren, B 2012, De zeven grootste raadsels van de wiskunde. Bert Bakker, Amsterdam.

De zeven grootste raadsels van de wiskunde. / Brandhof, van den, A.; Veen, van der, R.; Craats, van de, J.; Koren, B.

Amsterdam : Bert Bakker, 2012. 184 p.

Research output: Book/ReportBookPopular

TY - BOOK

T1 - De zeven grootste raadsels van de wiskunde

AU - Brandhof, van den, A.

AU - Veen, van der, R.

AU - Craats, van de, J.

AU - Koren, B.

N1 - Ondertitel omslag: los ze op en word miljonair!

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Op 24 mei 2000 presenteerde het Amerikaanse Clay Mathematics Institute tijdens een plechtige bijeenkomst in het Collège de France in Parijs een lijst met de zeven grootste onderzoeksvragen van de moderne wiskunde: de millenniumproblemen. Voor de oplossingen reserveerde het instituut een bedrag van zeven miljoen dollar: een miljoen voor eenieder die als eerste een millenniumprobleem weet op te lossen. In 2003 was het raak: de Rus Grigori Perelman wist het zogeheten Poincaré-vermoeden te bewijzen, een van de grootste doorbraken in de wiskunde ooit. Het duurde echter nog tot 2010 voor het prijzengeld officieel aan Perelman werd toegekend: het kostte experts jaren voor zij het bewijs van Perelman volledig hadden gecontroleerd. Perelman bleek echter niet geïnteresseerd te zijn in het geld. 'Ik heb alles wat ik hebben wil,' zo verklaarde hij.De overige zes millenniumproblemen wachten nog altijd op een oplossing. De zeven grootste raadsels van de wiskunde geeft de lezer op een toegankelijke manier een kijkje in de complexe, maar zeer fascinerende wereld van het hedendaagse wiskundeonderzoek.

AB - Op 24 mei 2000 presenteerde het Amerikaanse Clay Mathematics Institute tijdens een plechtige bijeenkomst in het Collège de France in Parijs een lijst met de zeven grootste onderzoeksvragen van de moderne wiskunde: de millenniumproblemen. Voor de oplossingen reserveerde het instituut een bedrag van zeven miljoen dollar: een miljoen voor eenieder die als eerste een millenniumprobleem weet op te lossen. In 2003 was het raak: de Rus Grigori Perelman wist het zogeheten Poincaré-vermoeden te bewijzen, een van de grootste doorbraken in de wiskunde ooit. Het duurde echter nog tot 2010 voor het prijzengeld officieel aan Perelman werd toegekend: het kostte experts jaren voor zij het bewijs van Perelman volledig hadden gecontroleerd. Perelman bleek echter niet geïnteresseerd te zijn in het geld. 'Ik heb alles wat ik hebben wil,' zo verklaarde hij.De overige zes millenniumproblemen wachten nog altijd op een oplossing. De zeven grootste raadsels van de wiskunde geeft de lezer op een toegankelijke manier een kijkje in de complexe, maar zeer fascinerende wereld van het hedendaagse wiskundeonderzoek.

M3 - Boek

SN - 978-90-351-3801-8

BT - De zeven grootste raadsels van de wiskunde

PB - Bert Bakker

CY - Amsterdam

ER -

Brandhof, van den A, Veen, van der R, Craats, van de J, Koren B. De zeven grootste raadsels van de wiskunde. Amsterdam: Bert Bakker, 2012. 184 p.