De transformatie faktor : een maat voor het produktieve gedrag van een produktiesysteem

A.J. Ron, de

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference contributionAcademic

  Abstract

  Door gebruik te maken van geavanceerde produktieprocessen zullen de produktieresultaten kunnen toenemen. Toch zijn er twijfels om in dergelijke processen te investeren vanwege de financiële risico's, mede door het ontbreken van technische en economische kengetallen, die een dergelijke beslissing zouden moeten ondersteunen. Op grond van de massabalans is een technisch kengetal afgeleid, de transformatie faktor, waarmee het produktieve gedrag van een produktieproces weergegeven kan worden. Aan de hand van praktijkwaarden alsook waarden van simulaties wordt de praktische bruikbaarheid van de transformatie faktor als kengetal aangetoond. Door invloed van de transformatie faktor op de kosten zal een toenemende automatisering niet altijd tot een kostenverlaging leiden.
  Original languageEnglish
  Title of host publicationProceedings NOBO (Nederlandse Organisatie van Bedrijfskundig Onderzoek)-onderzoeksdag, Rotterdam, 10 november 1993
  Place of PublicationEnschede
  PublisherNOBO
  Pages233-241
  ISBN (Print)90-365-0635-2
  Publication statusPublished - 1993

  Fingerprint Dive into the research topics of 'De transformatie faktor : een maat voor het produktieve gedrag van een produktiesysteem'. Together they form a unique fingerprint.

  Cite this