De rol van trusted third parties in het elektronisch handelsverkeer

B.J. Koops, R.W. Kralingen, van, L. Wees, van der

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

Abstract

De TTP is in. Een Trusted Third Party is een vertrouwde of vertrouwenwekkende organisatie die elektronisch berichtenverkeer faciliteert. Met de opkomst van elektronische handel (electronic commerce) staat ook de TTP in het middelpunt van de belangstelling. In veel documenten over de informatiemaatschappij wordt de TTP een belangrijke rol toegedicht om het vertrouwen tussen partijen in een elektronische omgeving te waarborgen.1 Of dat terecht is valt nog te bezien. In dit artikel geven we een overzicht van de mogelijkheden van TTP-diensten.
Original languageDutch
Pages (from-to)206-211
Number of pages6
JournalComputerrecht
Volume5
Publication statusPublished - 1998

Cite this

Koops, B. J., Kralingen, van, R. W., & Wees, van der, L. (1998). De rol van trusted third parties in het elektronisch handelsverkeer. Computerrecht, 5, 206-211.
Koops, B.J. ; Kralingen, van, R.W. ; Wees, van der, L. / De rol van trusted third parties in het elektronisch handelsverkeer. In: Computerrecht. 1998 ; Vol. 5. pp. 206-211.
@article{403e9f3727d64f33932285ac45703cd8,
title = "De rol van trusted third parties in het elektronisch handelsverkeer",
abstract = "De TTP is in. Een Trusted Third Party is een vertrouwde of vertrouwenwekkende organisatie die elektronisch berichtenverkeer faciliteert. Met de opkomst van elektronische handel (electronic commerce) staat ook de TTP in het middelpunt van de belangstelling. In veel documenten over de informatiemaatschappij wordt de TTP een belangrijke rol toegedicht om het vertrouwen tussen partijen in een elektronische omgeving te waarborgen.1 Of dat terecht is valt nog te bezien. In dit artikel geven we een overzicht van de mogelijkheden van TTP-diensten.",
author = "B.J. Koops and {Kralingen, van}, R.W. and {Wees, van der}, L.",
year = "1998",
language = "Nederlands",
volume = "5",
pages = "206--211",
journal = "Computerrecht",
issn = "0771-7784",

}

Koops, BJ, Kralingen, van, RW & Wees, van der, L 1998, 'De rol van trusted third parties in het elektronisch handelsverkeer', Computerrecht, vol. 5, pp. 206-211.

De rol van trusted third parties in het elektronisch handelsverkeer. / Koops, B.J.; Kralingen, van, R.W.; Wees, van der, L.

In: Computerrecht, Vol. 5, 1998, p. 206-211.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - De rol van trusted third parties in het elektronisch handelsverkeer

AU - Koops, B.J.

AU - Kralingen, van, R.W.

AU - Wees, van der, L.

PY - 1998

Y1 - 1998

N2 - De TTP is in. Een Trusted Third Party is een vertrouwde of vertrouwenwekkende organisatie die elektronisch berichtenverkeer faciliteert. Met de opkomst van elektronische handel (electronic commerce) staat ook de TTP in het middelpunt van de belangstelling. In veel documenten over de informatiemaatschappij wordt de TTP een belangrijke rol toegedicht om het vertrouwen tussen partijen in een elektronische omgeving te waarborgen.1 Of dat terecht is valt nog te bezien. In dit artikel geven we een overzicht van de mogelijkheden van TTP-diensten.

AB - De TTP is in. Een Trusted Third Party is een vertrouwde of vertrouwenwekkende organisatie die elektronisch berichtenverkeer faciliteert. Met de opkomst van elektronische handel (electronic commerce) staat ook de TTP in het middelpunt van de belangstelling. In veel documenten over de informatiemaatschappij wordt de TTP een belangrijke rol toegedicht om het vertrouwen tussen partijen in een elektronische omgeving te waarborgen.1 Of dat terecht is valt nog te bezien. In dit artikel geven we een overzicht van de mogelijkheden van TTP-diensten.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 5

SP - 206

EP - 211

JO - Computerrecht

JF - Computerrecht

SN - 0771-7784

ER -

Koops BJ, Kralingen, van RW, Wees, van der L. De rol van trusted third parties in het elektronisch handelsverkeer. Computerrecht. 1998;5:206-211.