De rol van innovatieve technologie in het stimuleren van sport en bewegen in de steden Amsterdam en Eindhoven

J. Dallinga, M.A. Janssen, J. van der Bie, N. Nibbeling, B. Kröse, Jos F.A. Goudsmit, C. Megens, M. Baart de la Faille-Deutekom, S.B. Vos

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

14 Downloads (Pure)

Abstract

De auteurs gaan in dit artikel in op de mogelijkheden van innovatieve technologie in het stimuleren van sport en bewegen en het op maat aanpassen van beweegvriendelijke omgevingen in een stedelijke context. Ze concluderen dat laagdrempelige technologie zoals smartphone applicaties (apps) en wearables veelvuldig worden gebruikt door minder actieve lopers en door vrouwelijke lopers en dat app-gebruikers vaak jonger zijn. De auteurs zien deze mogelijkheden als veelbelovend, maar concluderen ook dat toekomstig onderzoek nodig is om korte- en langetermijneffecten van deze technologie te bevestigen.
Original languageDutch
Pages (from-to)43-57
Number of pages14
JournalVrijetijdstudies
Volumejaargang 34
Issue number2
Publication statusPublished - 15 Aug 2016

Cite this

Dallinga, J. ; Janssen, M.A. ; van der Bie, J. ; Nibbeling, N. ; Kröse, B. ; Goudsmit, Jos F.A. ; Megens, C. ; Baart de la Faille-Deutekom, M. ; Vos, S.B. / De rol van innovatieve technologie in het stimuleren van sport en bewegen in de steden Amsterdam en Eindhoven. In: Vrijetijdstudies. 2016 ; Vol. jaargang 34, No. 2. pp. 43-57.
@article{220f69d968414e5faa563498b99709a3,
title = "De rol van innovatieve technologie in het stimuleren van sport en bewegen in de steden Amsterdam en Eindhoven",
abstract = "De auteurs gaan in dit artikel in op de mogelijkheden van innovatieve technologie in het stimuleren van sport en bewegen en het op maat aanpassen van beweegvriendelijke omgevingen in een stedelijke context. Ze concluderen dat laagdrempelige technologie zoals smartphone applicaties (apps) en wearables veelvuldig worden gebruikt door minder actieve lopers en door vrouwelijke lopers en dat app-gebruikers vaak jonger zijn. De auteurs zien deze mogelijkheden als veelbelovend, maar concluderen ook dat toekomstig onderzoek nodig is om korte- en langetermijneffecten van deze technologie te bevestigen.",
author = "J. Dallinga and M.A. Janssen and {van der Bie}, J. and N. Nibbeling and B. Kr{\"o}se and Goudsmit, {Jos F.A.} and C. Megens and {Baart de la Faille-Deutekom}, M. and S.B. Vos",
year = "2016",
month = "8",
day = "15",
language = "Nederlands",
volume = "jaargang 34",
pages = "43--57",
journal = "Vrijetijdstudies",
issn = "1384-2439",
number = "2",

}

Dallinga, J, Janssen, MA, van der Bie, J, Nibbeling, N, Kröse, B, Goudsmit, JFA, Megens, C, Baart de la Faille-Deutekom, M & Vos, SB 2016, 'De rol van innovatieve technologie in het stimuleren van sport en bewegen in de steden Amsterdam en Eindhoven', Vrijetijdstudies, vol. jaargang 34, no. 2, pp. 43-57.

De rol van innovatieve technologie in het stimuleren van sport en bewegen in de steden Amsterdam en Eindhoven. / Dallinga, J.; Janssen, M.A.; van der Bie, J.; Nibbeling, N.; Kröse, B.; Goudsmit, Jos F.A.; Megens, C.; Baart de la Faille-Deutekom, M.; Vos, S.B.

In: Vrijetijdstudies, Vol. jaargang 34, No. 2, 15.08.2016, p. 43-57.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - De rol van innovatieve technologie in het stimuleren van sport en bewegen in de steden Amsterdam en Eindhoven

AU - Dallinga, J.

AU - Janssen, M.A.

AU - van der Bie, J.

AU - Nibbeling, N.

AU - Kröse, B.

AU - Goudsmit, Jos F.A.

AU - Megens, C.

AU - Baart de la Faille-Deutekom, M.

AU - Vos, S.B.

PY - 2016/8/15

Y1 - 2016/8/15

N2 - De auteurs gaan in dit artikel in op de mogelijkheden van innovatieve technologie in het stimuleren van sport en bewegen en het op maat aanpassen van beweegvriendelijke omgevingen in een stedelijke context. Ze concluderen dat laagdrempelige technologie zoals smartphone applicaties (apps) en wearables veelvuldig worden gebruikt door minder actieve lopers en door vrouwelijke lopers en dat app-gebruikers vaak jonger zijn. De auteurs zien deze mogelijkheden als veelbelovend, maar concluderen ook dat toekomstig onderzoek nodig is om korte- en langetermijneffecten van deze technologie te bevestigen.

AB - De auteurs gaan in dit artikel in op de mogelijkheden van innovatieve technologie in het stimuleren van sport en bewegen en het op maat aanpassen van beweegvriendelijke omgevingen in een stedelijke context. Ze concluderen dat laagdrempelige technologie zoals smartphone applicaties (apps) en wearables veelvuldig worden gebruikt door minder actieve lopers en door vrouwelijke lopers en dat app-gebruikers vaak jonger zijn. De auteurs zien deze mogelijkheden als veelbelovend, maar concluderen ook dat toekomstig onderzoek nodig is om korte- en langetermijneffecten van deze technologie te bevestigen.

UR - http://www.nritmedia.nl/kennisbank/36852/themanummer-vrijetijdstudies-focus-op-de-stad/?topicsid=

M3 - Tijdschriftartikel

VL - jaargang 34

SP - 43

EP - 57

JO - Vrijetijdstudies

JF - Vrijetijdstudies

SN - 1384-2439

IS - 2

ER -