De interactie van SiC met Fe, Ni en hun legeringen

R.C.J. Schiepers

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  De interactie tussen SiC en metalen gebaseerd op Fe en Ni is bestudeerd in het temperatuurtraject 700-1035°C door middel van vaste-stof-diffusiekoppels. In de koppels van SiC met Fe, Ni en hun legeringen treden hevige reakties op, die de vorming van een goede verbinding verhinderen. Door het grate versch il in thermische uitzettingscoefficient van de relevante materialen, wordt de hechting van de verbindingen verder negatief be·invloed. Door het gebruik van diffusiebarrieres zijn verbindingen met verbeterd mechanisch gedrag gerealiseerd.
  Original languageDutch
  Pages (from-to)118-119
  Number of pages2
  JournalKGK, Tijdschrift voor Klei, Glas en Keramiek
  Volume12
  Issue number5
  Publication statusPublished - 1991

  Cite this

  Schiepers, R.C.J. / De interactie van SiC met Fe, Ni en hun legeringen. In: KGK, Tijdschrift voor Klei, Glas en Keramiek. 1991 ; Vol. 12, No. 5. pp. 118-119.
  @article{482c59b538f54502884058960b2f1fda,
  title = "De interactie van SiC met Fe, Ni en hun legeringen",
  abstract = "De interactie tussen SiC en metalen gebaseerd op Fe en Ni is bestudeerd in het temperatuurtraject 700-1035°C door middel van vaste-stof-diffusiekoppels. In de koppels van SiC met Fe, Ni en hun legeringen treden hevige reakties op, die de vorming van een goede verbinding verhinderen. Door het grate versch il in thermische uitzettingscoefficient van de relevante materialen, wordt de hechting van de verbindingen verder negatief be·invloed. Door het gebruik van diffusiebarrieres zijn verbindingen met verbeterd mechanisch gedrag gerealiseerd.",
  author = "R.C.J. Schiepers",
  year = "1991",
  language = "Nederlands",
  volume = "12",
  pages = "118--119",
  journal = "KGK, Tijdschrift voor Klei, Glas en Keramiek",
  issn = "0167-5001",
  number = "5",

  }

  De interactie van SiC met Fe, Ni en hun legeringen. / Schiepers, R.C.J.

  In: KGK, Tijdschrift voor Klei, Glas en Keramiek, Vol. 12, No. 5, 1991, p. 118-119.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - De interactie van SiC met Fe, Ni en hun legeringen

  AU - Schiepers, R.C.J.

  PY - 1991

  Y1 - 1991

  N2 - De interactie tussen SiC en metalen gebaseerd op Fe en Ni is bestudeerd in het temperatuurtraject 700-1035°C door middel van vaste-stof-diffusiekoppels. In de koppels van SiC met Fe, Ni en hun legeringen treden hevige reakties op, die de vorming van een goede verbinding verhinderen. Door het grate versch il in thermische uitzettingscoefficient van de relevante materialen, wordt de hechting van de verbindingen verder negatief be·invloed. Door het gebruik van diffusiebarrieres zijn verbindingen met verbeterd mechanisch gedrag gerealiseerd.

  AB - De interactie tussen SiC en metalen gebaseerd op Fe en Ni is bestudeerd in het temperatuurtraject 700-1035°C door middel van vaste-stof-diffusiekoppels. In de koppels van SiC met Fe, Ni en hun legeringen treden hevige reakties op, die de vorming van een goede verbinding verhinderen. Door het grate versch il in thermische uitzettingscoefficient van de relevante materialen, wordt de hechting van de verbindingen verder negatief be·invloed. Door het gebruik van diffusiebarrieres zijn verbindingen met verbeterd mechanisch gedrag gerealiseerd.

  M3 - Tijdschriftartikel

  VL - 12

  SP - 118

  EP - 119

  JO - KGK, Tijdschrift voor Klei, Glas en Keramiek

  JF - KGK, Tijdschrift voor Klei, Glas en Keramiek

  SN - 0167-5001

  IS - 5

  ER -