De Body of Knowledge van de organisatieadviseur : mogelijkheid tot profilering van een prille en lichte professie

J.E. Aken, van

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

Abstract

De organisatieadviseur is zich aan het professionaliseren. Bij andere pro fessies spelen kennis en kunde daarbij een centrale rol, onder meer door de toelating tot de beroepsuitoefening te baseren op het met goed gevoig afsluiten van een erkende opleiding. Voor de organisatieadviseur bestaan er echter uiteenlopende opleidingstrajecten. Ook bestaat er geen geautori seerde beschrijving van de eisen met betrekking tot de kennis en kunde, waaraan hij of zij zou moeten voldoen. In dit artikel wordt deze situatie betreurd en wordt geexploreerd waarom en op welke wijze de beroepsgroep een gemeenschappelijke Body of Knowledge voor de professie zou kunnen ontwikkelen.
Original languageDutch
Pages (from-to)237-251
Number of pages15
JournalM&O
Volume54
Issue number5/6
Publication statusPublished - 2000

Cite this

@article{3a7cce3ab496454eb68a095687ce9c9b,
title = "De Body of Knowledge van de organisatieadviseur : mogelijkheid tot profilering van een prille en lichte professie",
abstract = "De organisatieadviseur is zich aan het professionaliseren. Bij andere pro fessies spelen kennis en kunde daarbij een centrale rol, onder meer door de toelating tot de beroepsuitoefening te baseren op het met goed gevoig afsluiten van een erkende opleiding. Voor de organisatieadviseur bestaan er echter uiteenlopende opleidingstrajecten. Ook bestaat er geen geautori seerde beschrijving van de eisen met betrekking tot de kennis en kunde, waaraan hij of zij zou moeten voldoen. In dit artikel wordt deze situatie betreurd en wordt geexploreerd waarom en op welke wijze de beroepsgroep een gemeenschappelijke Body of Knowledge voor de professie zou kunnen ontwikkelen.",
author = "{Aken, van}, J.E.",
year = "2000",
language = "Nederlands",
volume = "54",
pages = "237--251",
journal = "M&O",
issn = "0165-1722",
publisher = "Uitgeverij Boom",
number = "5/6",

}

De Body of Knowledge van de organisatieadviseur : mogelijkheid tot profilering van een prille en lichte professie. / Aken, van, J.E.

In: M&O, Vol. 54, No. 5/6, 2000, p. 237-251.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - De Body of Knowledge van de organisatieadviseur : mogelijkheid tot profilering van een prille en lichte professie

AU - Aken, van, J.E.

PY - 2000

Y1 - 2000

N2 - De organisatieadviseur is zich aan het professionaliseren. Bij andere pro fessies spelen kennis en kunde daarbij een centrale rol, onder meer door de toelating tot de beroepsuitoefening te baseren op het met goed gevoig afsluiten van een erkende opleiding. Voor de organisatieadviseur bestaan er echter uiteenlopende opleidingstrajecten. Ook bestaat er geen geautori seerde beschrijving van de eisen met betrekking tot de kennis en kunde, waaraan hij of zij zou moeten voldoen. In dit artikel wordt deze situatie betreurd en wordt geexploreerd waarom en op welke wijze de beroepsgroep een gemeenschappelijke Body of Knowledge voor de professie zou kunnen ontwikkelen.

AB - De organisatieadviseur is zich aan het professionaliseren. Bij andere pro fessies spelen kennis en kunde daarbij een centrale rol, onder meer door de toelating tot de beroepsuitoefening te baseren op het met goed gevoig afsluiten van een erkende opleiding. Voor de organisatieadviseur bestaan er echter uiteenlopende opleidingstrajecten. Ook bestaat er geen geautori seerde beschrijving van de eisen met betrekking tot de kennis en kunde, waaraan hij of zij zou moeten voldoen. In dit artikel wordt deze situatie betreurd en wordt geexploreerd waarom en op welke wijze de beroepsgroep een gemeenschappelijke Body of Knowledge voor de professie zou kunnen ontwikkelen.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 54

SP - 237

EP - 251

JO - M&O

JF - M&O

SN - 0165-1722

IS - 5/6

ER -