De bochtige weg van idee naar implementatie

J.M. Anthonisse, J.K. Lenstra, M.W.P. Savelsbergh

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  1 Downloads (Pure)

  Abstract

  Bij bet Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) te Amsterdam is van 1983 tot en met 1988 gewerkt aan CAR, een interactief systeem voor de routering van voer tuigen. In dit artikel worden de opeenvolgende fasen van de ontwikkeling van CAR beschreven. Hierbij staat niet het systeem zelf centraal, maar is de aandacht gericht op de organisatorische aspecten van bet project en op de invloed van de ontwikke lingen op bet gebied van de informatietechnologie. In §2 geven we een korte beschrijving van de probleemsituaties die men met CAR kan aanpakken en van de oplossingsstrategie die daarbij wordt gevolgd; voor gedetailleerde informatie verwijzen we naar de functionele beschrijving van CAR [Anthonisse, Lenstra & Savelsbergh, 19871 en naar het proefschrift van Savelsbergh [1988]. Bij de bespreking van de ontwikkeling van CAR onderscheiden we drie fasen: aanvraag en honorering (~3), uitvoering en implementatie (~4), en gebruik en licentie (~5). In §6 maken we enige slotopmerkingen.
  Original languageEnglish
  Title of host publicationOp de snede tussen theorie en praktijk : een liber amicorum opgedragen aan prof.dr. J.F. Benders
  EditorsL. Fortuin, P. Beek, van, J. Wessels
  Place of PublicationEindhoven
  Publishers.n.
  Pages153-164
  Publication statusPublished - 1989

  Fingerprint

  Dive into the research topics of 'De bochtige weg van idee naar implementatie'. Together they form a unique fingerprint.

  Cite this