Cost management technieken voor moderne productieomgevingen

H.J.M. Veeken, van der, M.J.F. Wouters

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

Abstract

De huidige ontwikkelingsfase in Management Accounting onderzoek kan worden getypeerd als een nuanceringsfase. Hiermee wordt bedoeld dat na een snelle vernieuwingsgolf, nu een fase van toepasbaarheidsonderzoek en implementatiestudies van cost management vernieuwingen is aangebroken. De eerste resultaten van deze, merendeels op praktijk cases gebaseerde, studies zijn veelbelovend.Het thema vernieuwing wordt vanuit een drietalgezichtspunten behandeld namelijk (1) de integratie met bedrijfskundige werkwijzen, (2) bedrijfseconomische informatie voorspecifieke beslissingen en (3) implementatie van moderne cost accounting technieken. Trends in onderzoeksrichtingen die worden waargenomen zijn implementatie en daadwerkelijk gebruik van cost management technieken en meer aandacht voor specifieke kenmerken van het primaire proces.
Original languageDutch
Pages (from-to)25-32
Number of pages8
JournalBedrijfskunde : Tijdschrift voor Modern Management
Volume70
Issue number1
Publication statusPublished - 1998

Cite this

Veeken, van der, H. J. M., & Wouters, M. J. F. (1998). Cost management technieken voor moderne productieomgevingen. Bedrijfskunde : Tijdschrift voor Modern Management, 70(1), 25-32.
Veeken, van der, H.J.M. ; Wouters, M.J.F. / Cost management technieken voor moderne productieomgevingen. In: Bedrijfskunde : Tijdschrift voor Modern Management. 1998 ; Vol. 70, No. 1. pp. 25-32.
@article{b31c662f93e741839c82b7068d2046fc,
title = "Cost management technieken voor moderne productieomgevingen",
abstract = "De huidige ontwikkelingsfase in Management Accounting onderzoek kan worden getypeerd als een nuanceringsfase. Hiermee wordt bedoeld dat na een snelle vernieuwingsgolf, nu een fase van toepasbaarheidsonderzoek en implementatiestudies van cost management vernieuwingen is aangebroken. De eerste resultaten van deze, merendeels op praktijk cases gebaseerde, studies zijn veelbelovend.Het thema vernieuwing wordt vanuit een drietalgezichtspunten behandeld namelijk (1) de integratie met bedrijfskundige werkwijzen, (2) bedrijfseconomische informatie voorspecifieke beslissingen en (3) implementatie van moderne cost accounting technieken. Trends in onderzoeksrichtingen die worden waargenomen zijn implementatie en daadwerkelijk gebruik van cost management technieken en meer aandacht voor specifieke kenmerken van het primaire proces.",
author = "{Veeken, van der}, H.J.M. and M.J.F. Wouters",
year = "1998",
language = "Nederlands",
volume = "70",
pages = "25--32",
journal = "Bedrijfskunde : Tijdschrift voor Modern Management",
issn = "0165-0971",
number = "1",

}

Veeken, van der, HJM & Wouters, MJF 1998, 'Cost management technieken voor moderne productieomgevingen', Bedrijfskunde : Tijdschrift voor Modern Management, vol. 70, no. 1, pp. 25-32.

Cost management technieken voor moderne productieomgevingen. / Veeken, van der, H.J.M.; Wouters, M.J.F.

In: Bedrijfskunde : Tijdschrift voor Modern Management, Vol. 70, No. 1, 1998, p. 25-32.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - Cost management technieken voor moderne productieomgevingen

AU - Veeken, van der, H.J.M.

AU - Wouters, M.J.F.

PY - 1998

Y1 - 1998

N2 - De huidige ontwikkelingsfase in Management Accounting onderzoek kan worden getypeerd als een nuanceringsfase. Hiermee wordt bedoeld dat na een snelle vernieuwingsgolf, nu een fase van toepasbaarheidsonderzoek en implementatiestudies van cost management vernieuwingen is aangebroken. De eerste resultaten van deze, merendeels op praktijk cases gebaseerde, studies zijn veelbelovend.Het thema vernieuwing wordt vanuit een drietalgezichtspunten behandeld namelijk (1) de integratie met bedrijfskundige werkwijzen, (2) bedrijfseconomische informatie voorspecifieke beslissingen en (3) implementatie van moderne cost accounting technieken. Trends in onderzoeksrichtingen die worden waargenomen zijn implementatie en daadwerkelijk gebruik van cost management technieken en meer aandacht voor specifieke kenmerken van het primaire proces.

AB - De huidige ontwikkelingsfase in Management Accounting onderzoek kan worden getypeerd als een nuanceringsfase. Hiermee wordt bedoeld dat na een snelle vernieuwingsgolf, nu een fase van toepasbaarheidsonderzoek en implementatiestudies van cost management vernieuwingen is aangebroken. De eerste resultaten van deze, merendeels op praktijk cases gebaseerde, studies zijn veelbelovend.Het thema vernieuwing wordt vanuit een drietalgezichtspunten behandeld namelijk (1) de integratie met bedrijfskundige werkwijzen, (2) bedrijfseconomische informatie voorspecifieke beslissingen en (3) implementatie van moderne cost accounting technieken. Trends in onderzoeksrichtingen die worden waargenomen zijn implementatie en daadwerkelijk gebruik van cost management technieken en meer aandacht voor specifieke kenmerken van het primaire proces.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 70

SP - 25

EP - 32

JO - Bedrijfskunde : Tijdschrift voor Modern Management

JF - Bedrijfskunde : Tijdschrift voor Modern Management

SN - 0165-0971

IS - 1

ER -