Contaminant removal efficiency, ontwerpparameter in cleanrooms

Translated title of the contribution: Contaminant removal efficiency, design parameter in cleanrooms

P.C.A. Molenaar, Marcel Loomans, Paul H.J. Joosten, Helianthe Kort

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

12 Downloads (Pure)

Abstract

In cleanrooms worden hoge ventilatievouden gehanteerd. Dit is in lijn met de beschikbare richtlijnen [1]. Normaal gesproken worden de daarvoor benodigde debieten 24/7 gerealiseerd zodat de cleanroom continu op het gewenste niveau presteert. Dit is daarmee een energie-intensieve activiteit. In twee deelonderzoeken is onderzocht wat de mogelijkheden zijn om het ventilatie-energiegebruik van cleanrooms te reduceren, bij een gelijkblijvende prestatie. In dit deelonderzoek is de focus op de efficiency waarmee geventileerd wordt om verontreinigingen af te voeren.
Original languageDutch
Pages (from-to)8-11
Number of pages4
JournalC2MGZN
Volume2019
Issue number1
Publication statusPublished - 1 Jan 2019

Fingerprint

Impurities

Cite this

Molenaar, P. C. A., Loomans, M., Joosten, P. H. J., & Kort, H. (2019). Contaminant removal efficiency, ontwerpparameter in cleanrooms. C2MGZN, 2019(1), 8-11.
Molenaar, P.C.A. ; Loomans, Marcel ; Joosten, Paul H.J. ; Kort, Helianthe. / Contaminant removal efficiency, ontwerpparameter in cleanrooms. In: C2MGZN. 2019 ; Vol. 2019, No. 1. pp. 8-11.
@article{5ad9146162dc4d36a2db331178aab299,
title = "Contaminant removal efficiency, ontwerpparameter in cleanrooms",
abstract = "In cleanrooms worden hoge ventilatievouden gehanteerd. Dit is in lijn met de beschikbare richtlijnen [1]. Normaal gesproken worden de daarvoor benodigde debieten 24/7 gerealiseerd zodat de cleanroom continu op het gewenste niveau presteert. Dit is daarmee een energie-intensieve activiteit. In twee deelonderzoeken is onderzocht wat de mogelijkheden zijn om het ventilatie-energiegebruik van cleanrooms te reduceren, bij een gelijkblijvende prestatie. In dit deelonderzoek is de focus op de efficiency waarmee geventileerd wordt om verontreinigingen af te voeren.",
author = "P.C.A. Molenaar and Marcel Loomans and Joosten, {Paul H.J.} and Helianthe Kort",
year = "2019",
month = "1",
day = "1",
language = "Nederlands",
volume = "2019",
pages = "8--11",
journal = "C2MGZN",
publisher = "Vereniging Contamination Control Nederland (VCCN)",
number = "1",

}

Molenaar, PCA, Loomans, M, Joosten, PHJ & Kort, H 2019, 'Contaminant removal efficiency, ontwerpparameter in cleanrooms', C2MGZN, vol. 2019, no. 1, pp. 8-11.

Contaminant removal efficiency, ontwerpparameter in cleanrooms. / Molenaar, P.C.A.; Loomans, Marcel; Joosten, Paul H.J.; Kort, Helianthe.

In: C2MGZN, Vol. 2019, No. 1, 01.01.2019, p. 8-11.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Contaminant removal efficiency, ontwerpparameter in cleanrooms

AU - Molenaar, P.C.A.

AU - Loomans, Marcel

AU - Joosten, Paul H.J.

AU - Kort, Helianthe

PY - 2019/1/1

Y1 - 2019/1/1

N2 - In cleanrooms worden hoge ventilatievouden gehanteerd. Dit is in lijn met de beschikbare richtlijnen [1]. Normaal gesproken worden de daarvoor benodigde debieten 24/7 gerealiseerd zodat de cleanroom continu op het gewenste niveau presteert. Dit is daarmee een energie-intensieve activiteit. In twee deelonderzoeken is onderzocht wat de mogelijkheden zijn om het ventilatie-energiegebruik van cleanrooms te reduceren, bij een gelijkblijvende prestatie. In dit deelonderzoek is de focus op de efficiency waarmee geventileerd wordt om verontreinigingen af te voeren.

AB - In cleanrooms worden hoge ventilatievouden gehanteerd. Dit is in lijn met de beschikbare richtlijnen [1]. Normaal gesproken worden de daarvoor benodigde debieten 24/7 gerealiseerd zodat de cleanroom continu op het gewenste niveau presteert. Dit is daarmee een energie-intensieve activiteit. In twee deelonderzoeken is onderzocht wat de mogelijkheden zijn om het ventilatie-energiegebruik van cleanrooms te reduceren, bij een gelijkblijvende prestatie. In dit deelonderzoek is de focus op de efficiency waarmee geventileerd wordt om verontreinigingen af te voeren.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 2019

SP - 8

EP - 11

JO - C2MGZN

JF - C2MGZN

IS - 1

ER -