Collage van Koper en Schoon Beton

K. Peterse, F. Herwijnen, van

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

2 Downloads (Pure)

Abstract

Architect Charles Vandenhove heeft zich met de renovatie van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag vooral gericht op het met elkaar in balans brengen van alle oude en nieuwe onderdelen. Het beeld aan de buitenzij de is verrijkt met een eigentijdse kantoor- en toneeltoren, waaraan inmiddels de Betonprijs is toegekend. Het scherp geprofileerde schone beton steekt af bij de koperen felsdaken en de oude natuurstenen gevel. Het vernieuwde complex mag dan in vogelvlucht een lappendeken van materialen lijken, binnen heeft Vandenhove meer eenheid gebracht.
Original languageEnglish
Pages (from-to)32-37
JournalDetail in Architectuur
Volume2000
Issue numbermaart
Publication statusPublished - 2000

Fingerprint

Koper

Cite this

Peterse, K., & Herwijnen, van, F. (2000). Collage van Koper en Schoon Beton. Detail in Architectuur, 2000(maart), 32-37.
Peterse, K. ; Herwijnen, van, F. / Collage van Koper en Schoon Beton. In: Detail in Architectuur. 2000 ; Vol. 2000, No. maart. pp. 32-37.
@article{c41647c442864c4f8c60efacbe544623,
title = "Collage van Koper en Schoon Beton",
abstract = "Architect Charles Vandenhove heeft zich met de renovatie van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag vooral gericht op het met elkaar in balans brengen van alle oude en nieuwe onderdelen. Het beeld aan de buitenzij de is verrijkt met een eigentijdse kantoor- en toneeltoren, waaraan inmiddels de Betonprijs is toegekend. Het scherp geprofileerde schone beton steekt af bij de koperen felsdaken en de oude natuurstenen gevel. Het vernieuwde complex mag dan in vogelvlucht een lappendeken van materialen lijken, binnen heeft Vandenhove meer eenheid gebracht.",
author = "K. Peterse and {Herwijnen, van}, F.",
year = "2000",
language = "English",
volume = "2000",
pages = "32--37",
journal = "Detail in Architectuur",
issn = "1389-0387",
number = "maart",

}

Peterse, K & Herwijnen, van, F 2000, 'Collage van Koper en Schoon Beton', Detail in Architectuur, vol. 2000, no. maart, pp. 32-37.

Collage van Koper en Schoon Beton. / Peterse, K.; Herwijnen, van, F.

In: Detail in Architectuur, Vol. 2000, No. maart, 2000, p. 32-37.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Collage van Koper en Schoon Beton

AU - Peterse, K.

AU - Herwijnen, van, F.

PY - 2000

Y1 - 2000

N2 - Architect Charles Vandenhove heeft zich met de renovatie van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag vooral gericht op het met elkaar in balans brengen van alle oude en nieuwe onderdelen. Het beeld aan de buitenzij de is verrijkt met een eigentijdse kantoor- en toneeltoren, waaraan inmiddels de Betonprijs is toegekend. Het scherp geprofileerde schone beton steekt af bij de koperen felsdaken en de oude natuurstenen gevel. Het vernieuwde complex mag dan in vogelvlucht een lappendeken van materialen lijken, binnen heeft Vandenhove meer eenheid gebracht.

AB - Architect Charles Vandenhove heeft zich met de renovatie van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag vooral gericht op het met elkaar in balans brengen van alle oude en nieuwe onderdelen. Het beeld aan de buitenzij de is verrijkt met een eigentijdse kantoor- en toneeltoren, waaraan inmiddels de Betonprijs is toegekend. Het scherp geprofileerde schone beton steekt af bij de koperen felsdaken en de oude natuurstenen gevel. Het vernieuwde complex mag dan in vogelvlucht een lappendeken van materialen lijken, binnen heeft Vandenhove meer eenheid gebracht.

M3 - Article

VL - 2000

SP - 32

EP - 37

JO - Detail in Architectuur

JF - Detail in Architectuur

SN - 1389-0387

IS - maart

ER -

Peterse K, Herwijnen, van F. Collage van Koper en Schoon Beton. Detail in Architectuur. 2000;2000(maart):32-37.