Collage van Koper en Schoon Beton

K. Peterse, F. Herwijnen, van

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

2 Downloads (Pure)

Abstract

Architect Charles Vandenhove heeft zich met de renovatie van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag vooral gericht op het met elkaar in balans brengen van alle oude en nieuwe onderdelen. Het beeld aan de buitenzij de is verrijkt met een eigentijdse kantoor- en toneeltoren, waaraan inmiddels de Betonprijs is toegekend. Het scherp geprofileerde schone beton steekt af bij de koperen felsdaken en de oude natuurstenen gevel. Het vernieuwde complex mag dan in vogelvlucht een lappendeken van materialen lijken, binnen heeft Vandenhove meer eenheid gebracht.
Original languageEnglish
Pages (from-to)32-37
JournalDetail in Architectuur
Volume2000
Issue numbermaart
Publication statusPublished - 2000

Fingerprint Dive into the research topics of 'Collage van Koper en Schoon Beton'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this