Blik op Biomoleculen, onderzoekers breken door de diffractielimiet

N.A.J.M. Sommerdijk

Research output: Contribution to journalArticlePopular

1 Downloads (Pure)

Abstract

De natuur maakt het niet gemakkelijk om moleculen in een cel aan het werk te zien. Zichtbaar licht toont te weinig details, de elektronenmiscroscoop maakt cellen dood. Toch is het inmiddels mogelijk details in het nanometerbereik zichtbaar te maken. Door die 3D-plaatjes te combineren met laserregistraties van dynamische processen zijn de nanomachines in cellen te bestuderen. 'We zijn er bijna'.
Original languageDutch
Pages (from-to)22-29
Number of pages8
JournalDe Ingenieur
Volume2
Issue numberDOSSIER
Publication statusPublished - 2009

Cite this

Sommerdijk, N. A. J. M. (2009). Blik op Biomoleculen, onderzoekers breken door de diffractielimiet. De Ingenieur, 2(DOSSIER), 22-29.
Sommerdijk, N.A.J.M. / Blik op Biomoleculen, onderzoekers breken door de diffractielimiet. In: De Ingenieur. 2009 ; Vol. 2, No. DOSSIER. pp. 22-29.
@article{90e769148eb142c49b815410300bbbd3,
title = "Blik op Biomoleculen, onderzoekers breken door de diffractielimiet",
abstract = "De natuur maakt het niet gemakkelijk om moleculen in een cel aan het werk te zien. Zichtbaar licht toont te weinig details, de elektronenmiscroscoop maakt cellen dood. Toch is het inmiddels mogelijk details in het nanometerbereik zichtbaar te maken. Door die 3D-plaatjes te combineren met laserregistraties van dynamische processen zijn de nanomachines in cellen te bestuderen. 'We zijn er bijna'.",
author = "N.A.J.M. Sommerdijk",
year = "2009",
language = "Nederlands",
volume = "2",
pages = "22--29",
journal = "De Ingenieur",
issn = "0020-1146",
number = "DOSSIER",

}

Sommerdijk, NAJM 2009, 'Blik op Biomoleculen, onderzoekers breken door de diffractielimiet', De Ingenieur, vol. 2, no. DOSSIER, pp. 22-29.

Blik op Biomoleculen, onderzoekers breken door de diffractielimiet. / Sommerdijk, N.A.J.M.

In: De Ingenieur, Vol. 2, No. DOSSIER, 2009, p. 22-29.

Research output: Contribution to journalArticlePopular

TY - JOUR

T1 - Blik op Biomoleculen, onderzoekers breken door de diffractielimiet

AU - Sommerdijk, N.A.J.M.

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - De natuur maakt het niet gemakkelijk om moleculen in een cel aan het werk te zien. Zichtbaar licht toont te weinig details, de elektronenmiscroscoop maakt cellen dood. Toch is het inmiddels mogelijk details in het nanometerbereik zichtbaar te maken. Door die 3D-plaatjes te combineren met laserregistraties van dynamische processen zijn de nanomachines in cellen te bestuderen. 'We zijn er bijna'.

AB - De natuur maakt het niet gemakkelijk om moleculen in een cel aan het werk te zien. Zichtbaar licht toont te weinig details, de elektronenmiscroscoop maakt cellen dood. Toch is het inmiddels mogelijk details in het nanometerbereik zichtbaar te maken. Door die 3D-plaatjes te combineren met laserregistraties van dynamische processen zijn de nanomachines in cellen te bestuderen. 'We zijn er bijna'.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 2

SP - 22

EP - 29

JO - De Ingenieur

JF - De Ingenieur

SN - 0020-1146

IS - DOSSIER

ER -