Big data en gerelateerde begrippen gedefinieerd

John G.M. Steenbruggen, E. Beinat, P. Nijkamp, M. Opmeer, J.M. Smits, F. Van der Kroon

Research output: Book/ReportReportProfessional

11 Downloads (Pure)

Abstract

De hoeveelheid digitale data is de laatste jaren explosief gegroeid. De afgelopen twee jaar stond het thema ‘Big Data’ (en de daarmee samenhangende Big Data revolutie1) hoog op de agenda van de business en IT-wereld. Ook bij de beleidsmakers en de overheidsorganisaties heeft dit thema nadrukkelijk de aandacht. In de huidige digitale samenleving is de term ‘Big Data’ echter een ‘buzzword’ geworden, waarin ‘data-bergen’ (‘mountains of data’) het traditionele schaarse-data landschap lijken te overvleugelen. Deze data komen uit vele bronnen: GPS, GSM, camera’s, sensoren, websites, sociale media. De enorme groei van de hoeveelheid en diversiteit van digitale data, geeft organisaties steeds meer de mogelijkheid om bijvoorbeeld het gedrag van mensen en bedrijven te monitoren, te duiden en zelfs te voorspellen.
Original languageDutch
Place of Publication's-Gravenhage
PublisherRijkswaterstaat
Commissioning bodyRIKZ, Rijkswaterstaat Corporate Dienst
Number of pages26
Publication statusPublished - 2015

Keywords

  • Big data
  • definitions

Cite this

Steenbruggen, J. G. M., Beinat, E., Nijkamp, P., Opmeer, M., Smits, J. M., & Van der Kroon, F. (2015). Big data en gerelateerde begrippen gedefinieerd. 's-Gravenhage: Rijkswaterstaat.
Steenbruggen, John G.M. ; Beinat, E. ; Nijkamp, P. ; Opmeer, M. ; Smits, J.M. ; Van der Kroon, F. / Big data en gerelateerde begrippen gedefinieerd. 's-Gravenhage : Rijkswaterstaat, 2015. 26 p.
@book{554ffd0af5ca40e4a59d3d7d09106e74,
title = "Big data en gerelateerde begrippen gedefinieerd",
abstract = "De hoeveelheid digitale data is de laatste jaren explosief gegroeid. De afgelopen twee jaar stond het thema ‘Big Data’ (en de daarmee samenhangende Big Data revolutie1) hoog op de agenda van de business en IT-wereld. Ook bij de beleidsmakers en de overheidsorganisaties heeft dit thema nadrukkelijk de aandacht. In de huidige digitale samenleving is de term ‘Big Data’ echter een ‘buzzword’ geworden, waarin ‘data-bergen’ (‘mountains of data’) het traditionele schaarse-data landschap lijken te overvleugelen. Deze data komen uit vele bronnen: GPS, GSM, camera’s, sensoren, websites, sociale media. De enorme groei van de hoeveelheid en diversiteit van digitale data, geeft organisaties steeds meer de mogelijkheid om bijvoorbeeld het gedrag van mensen en bedrijven te monitoren, te duiden en zelfs te voorspellen.",
keywords = "Big data, definitions",
author = "Steenbruggen, {John G.M.} and E. Beinat and P. Nijkamp and M. Opmeer and J.M. Smits and {Van der Kroon}, F.",
year = "2015",
language = "Nederlands",
publisher = "Rijkswaterstaat",

}

Steenbruggen, JGM, Beinat, E, Nijkamp, P, Opmeer, M, Smits, JM & Van der Kroon, F 2015, Big data en gerelateerde begrippen gedefinieerd. Rijkswaterstaat, 's-Gravenhage.

Big data en gerelateerde begrippen gedefinieerd. / Steenbruggen, John G.M.; Beinat, E.; Nijkamp, P.; Opmeer, M.; Smits, J.M.; Van der Kroon, F.

's-Gravenhage : Rijkswaterstaat, 2015. 26 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Big data en gerelateerde begrippen gedefinieerd

AU - Steenbruggen, John G.M.

AU - Beinat, E.

AU - Nijkamp, P.

AU - Opmeer, M.

AU - Smits, J.M.

AU - Van der Kroon, F.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - De hoeveelheid digitale data is de laatste jaren explosief gegroeid. De afgelopen twee jaar stond het thema ‘Big Data’ (en de daarmee samenhangende Big Data revolutie1) hoog op de agenda van de business en IT-wereld. Ook bij de beleidsmakers en de overheidsorganisaties heeft dit thema nadrukkelijk de aandacht. In de huidige digitale samenleving is de term ‘Big Data’ echter een ‘buzzword’ geworden, waarin ‘data-bergen’ (‘mountains of data’) het traditionele schaarse-data landschap lijken te overvleugelen. Deze data komen uit vele bronnen: GPS, GSM, camera’s, sensoren, websites, sociale media. De enorme groei van de hoeveelheid en diversiteit van digitale data, geeft organisaties steeds meer de mogelijkheid om bijvoorbeeld het gedrag van mensen en bedrijven te monitoren, te duiden en zelfs te voorspellen.

AB - De hoeveelheid digitale data is de laatste jaren explosief gegroeid. De afgelopen twee jaar stond het thema ‘Big Data’ (en de daarmee samenhangende Big Data revolutie1) hoog op de agenda van de business en IT-wereld. Ook bij de beleidsmakers en de overheidsorganisaties heeft dit thema nadrukkelijk de aandacht. In de huidige digitale samenleving is de term ‘Big Data’ echter een ‘buzzword’ geworden, waarin ‘data-bergen’ (‘mountains of data’) het traditionele schaarse-data landschap lijken te overvleugelen. Deze data komen uit vele bronnen: GPS, GSM, camera’s, sensoren, websites, sociale media. De enorme groei van de hoeveelheid en diversiteit van digitale data, geeft organisaties steeds meer de mogelijkheid om bijvoorbeeld het gedrag van mensen en bedrijven te monitoren, te duiden en zelfs te voorspellen.

KW - Big data

KW - definitions

M3 - Rapport

BT - Big data en gerelateerde begrippen gedefinieerd

PB - Rijkswaterstaat

CY - 's-Gravenhage

ER -

Steenbruggen JGM, Beinat E, Nijkamp P, Opmeer M, Smits JM, Van der Kroon F. Big data en gerelateerde begrippen gedefinieerd. 's-Gravenhage: Rijkswaterstaat, 2015. 26 p.