Besluitvorming bij onzekerheid : de toepassing van preferentie-theorie en beslissingsbomen

C.H.V.A. Botter

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademic

1 Downloads (Pure)

Abstract

Met behulp van preferentie-theorie en beslissingbomen kan men in beginsel de beste keuzen bepalen die een risico-situatie toelaat. In de praktijk blijken vele situaties zich helaas aan de benadering te onttrekken: ze hebben zoveel relevante aspecten) dat men al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Of de methode in de praktijk veel ingang zal vinden) is dan ook de vraag. Dat neemt niet weg dat de manier van denken zeer verhelderend kan werken.
Original languageDutch
Title of host publicationHandboek voor managers
EditorsW.A.C. Whitlau, H. Wijnberg
Place of PublicationDeventer
PublisherKluwer
Pages4.3.1-101/111
ISBN (Print)90-5404-90-X
Publication statusPublished - 1980

Cite this

Botter, C. H. V. A. (1980). Besluitvorming bij onzekerheid : de toepassing van preferentie-theorie en beslissingsbomen. In W. A. C. Whitlau, & H. Wijnberg (Eds.), Handboek voor managers (pp. 4.3.1-101/111). Deventer: Kluwer.
Botter, C.H.V.A. / Besluitvorming bij onzekerheid : de toepassing van preferentie-theorie en beslissingsbomen. Handboek voor managers. editor / W.A.C. Whitlau ; H. Wijnberg. Deventer : Kluwer, 1980. pp. 4.3.1-101/111
@inbook{73edb8607c314e75b710207285d138a5,
title = "Besluitvorming bij onzekerheid : de toepassing van preferentie-theorie en beslissingsbomen",
abstract = "Met behulp van preferentie-theorie en beslissingbomen kan men in beginsel de beste keuzen bepalen die een risico-situatie toelaat. In de praktijk blijken vele situaties zich helaas aan de benadering te onttrekken: ze hebben zoveel relevante aspecten) dat men al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Of de methode in de praktijk veel ingang zal vinden) is dan ook de vraag. Dat neemt niet weg dat de manier van denken zeer verhelderend kan werken.",
author = "C.H.V.A. Botter",
year = "1980",
language = "Nederlands",
isbn = "90-5404-90-X",
pages = "4.3.1--101/111",
editor = "W.A.C. Whitlau and H. Wijnberg",
booktitle = "Handboek voor managers",
publisher = "Kluwer",

}

Botter, CHVA 1980, Besluitvorming bij onzekerheid : de toepassing van preferentie-theorie en beslissingsbomen. in WAC Whitlau & H Wijnberg (eds), Handboek voor managers. Kluwer, Deventer, pp. 4.3.1-101/111.

Besluitvorming bij onzekerheid : de toepassing van preferentie-theorie en beslissingsbomen. / Botter, C.H.V.A.

Handboek voor managers. ed. / W.A.C. Whitlau; H. Wijnberg. Deventer : Kluwer, 1980. p. 4.3.1-101/111.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademic

TY - CHAP

T1 - Besluitvorming bij onzekerheid : de toepassing van preferentie-theorie en beslissingsbomen

AU - Botter, C.H.V.A.

PY - 1980

Y1 - 1980

N2 - Met behulp van preferentie-theorie en beslissingbomen kan men in beginsel de beste keuzen bepalen die een risico-situatie toelaat. In de praktijk blijken vele situaties zich helaas aan de benadering te onttrekken: ze hebben zoveel relevante aspecten) dat men al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Of de methode in de praktijk veel ingang zal vinden) is dan ook de vraag. Dat neemt niet weg dat de manier van denken zeer verhelderend kan werken.

AB - Met behulp van preferentie-theorie en beslissingbomen kan men in beginsel de beste keuzen bepalen die een risico-situatie toelaat. In de praktijk blijken vele situaties zich helaas aan de benadering te onttrekken: ze hebben zoveel relevante aspecten) dat men al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Of de methode in de praktijk veel ingang zal vinden) is dan ook de vraag. Dat neemt niet weg dat de manier van denken zeer verhelderend kan werken.

M3 - Hoofdstuk

SN - 90-5404-90-X

SP - 4.3.1-101/111

BT - Handboek voor managers

A2 - Whitlau, W.A.C.

A2 - Wijnberg, H.

PB - Kluwer

CY - Deventer

ER -

Botter CHVA. Besluitvorming bij onzekerheid : de toepassing van preferentie-theorie en beslissingsbomen. In Whitlau WAC, Wijnberg H, editors, Handboek voor managers. Deventer: Kluwer. 1980. p. 4.3.1-101/111