Toepasbaarheid Bureau-Gebonden verdringingsventilatieconcept

Translated title of the contribution: Applicability of the desk displacement ventilation concept.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

6 Downloads (Pure)

Abstract

Dit artikel geeft een samenvatting van een experimentele en numerieke studie naar een ventilatieconcept dat verdringingsventilatie en task conditioning combineert, het zogenoemde bureau-gebonden verdringingsventilatie concept (Desk Displacement Ventilation concept: DDV-concept). In deze studie wordt aan de hand van stationaire en tijdsafhankelijke resultaten de toepasbaarheid van het DDV-concept voor standaard kantoorconfiguraties besproken. Bij de evaluatie van het concept is met name gekeken naar het micro/macroklimaat en het thermisch comfort.
De resultaten laten zien dat de scheiding tussen het micro- en macroklimaat niet scherp is, terwijl dit juist een belangrijke karakteristiek van task conditioning is. Verder beperken de thermische comfortcondities nabij het bureau het koelvermogen van een DDV-systeem. Tenslotte voldoen de tijdsafhankelijke karakteristieken van het concept niet aan de hier geponeerde eisen voor task conditioning systemen. De eindconclusie luidt derhalve dat er niet zondermeer een specifiek voordeel is te behalen door dicht bij een verdringingsventilatie-unit te gaan zitten.
Translated title of the contributionApplicability of the desk displacement ventilation concept.
Original languageDutch
Pages (from-to)7-14
Number of pages8
JournalBouwfysica
Volume10
Issue number3
Publication statusPublished - 1 Jun 1999
Externally publishedYes

Keywords

  • ventilation
  • personal
  • efficiency
  • CFD
  • experimental

Fingerprint Dive into the research topics of 'Applicability of the desk displacement ventilation concept.'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this