Analyse van gesprekken tussen docenten in lesson study en andere professionele leergemeenschappen

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference contributionAcademicpeer-review

7 Downloads (Pure)

Abstract

Professionele leergemeenschappen hebben de potentie om bij te dragen aan het leren van docenten, maar de mate waarin leren daadwerkelijk plaats vindt is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de dialoog tussen docenten. Die kwaliteit wordt onder andere bepaald door de inhoud van de gesprekken en de wijze waarop – bijvoorbeeld door de begeleiders - sturing wordt gegeven aan die gesprekken. In dit symposium worden vier studies gepresenteerd die de interactie tussen docenten onderling, en tussen docenten en begeleiders van professionele leergemeenschappen en lesson study groepen onderzoeken. De vraag die centraal staat in het symposium is welke lering we kunnen trekken uit deze analyses voor de invulling en begeleiding van Professionele Leergemeenschappen.
Original languageDutch
Title of host publicationAbstractboek ORD2019
PublisherOpen Universiteit Nederland
Pages318-326
Publication statusPublished - 2019
EventOnderwijs Research Dagen (ORD2019) - Heerlen, Netherlands
Duration: 26 Jun 201928 Jun 2019
https://ord2019.nl/wp-content/uploads/2019/06/ORD2019-abstractboek.pdf

Conference

ConferenceOnderwijs Research Dagen (ORD2019)
Abbreviated titleORD2019
CountryNetherlands
CityHeerlen
Period26/06/1928/06/19
Internet address

Cite this

@inproceedings{b6a71ad015c54129b9c4fa3130186a0c,
title = "Analyse van gesprekken tussen docenten in lesson study en andere professionele leergemeenschappen",
abstract = "Professionele leergemeenschappen hebben de potentie om bij te dragen aan het leren van docenten, maar de mate waarin leren daadwerkelijk plaats vindt is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de dialoog tussen docenten. Die kwaliteit wordt onder andere bepaald door de inhoud van de gesprekken en de wijze waarop – bijvoorbeeld door de begeleiders - sturing wordt gegeven aan die gesprekken. In dit symposium worden vier studies gepresenteerd die de interactie tussen docenten onderling, en tussen docenten en begeleiders van professionele leergemeenschappen en lesson study groepen onderzoeken. De vraag die centraal staat in het symposium is welke lering we kunnen trekken uit deze analyses voor de invulling en begeleiding van Professionele Leergemeenschappen.",
author = "Marieke Thurlings and Marloes Hendrickx and {den Brok}, Perry",
year = "2019",
language = "Nederlands",
pages = "318--326",
booktitle = "Abstractboek ORD2019",
publisher = "Open Universiteit Nederland",

}

Thurlings, M, Hendrickx, M & den Brok, P 2019, Analyse van gesprekken tussen docenten in lesson study en andere professionele leergemeenschappen. in Abstractboek ORD2019. Open Universiteit Nederland, pp. 318-326, Onderwijs Research Dagen (ORD2019), Heerlen, Netherlands, 26/06/19.

Analyse van gesprekken tussen docenten in lesson study en andere professionele leergemeenschappen. / Thurlings, Marieke; Hendrickx, Marloes; den Brok, Perry.

Abstractboek ORD2019. Open Universiteit Nederland, 2019. p. 318-326.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference contributionAcademicpeer-review

TY - GEN

T1 - Analyse van gesprekken tussen docenten in lesson study en andere professionele leergemeenschappen

AU - Thurlings, Marieke

AU - Hendrickx, Marloes

AU - den Brok, Perry

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Professionele leergemeenschappen hebben de potentie om bij te dragen aan het leren van docenten, maar de mate waarin leren daadwerkelijk plaats vindt is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de dialoog tussen docenten. Die kwaliteit wordt onder andere bepaald door de inhoud van de gesprekken en de wijze waarop – bijvoorbeeld door de begeleiders - sturing wordt gegeven aan die gesprekken. In dit symposium worden vier studies gepresenteerd die de interactie tussen docenten onderling, en tussen docenten en begeleiders van professionele leergemeenschappen en lesson study groepen onderzoeken. De vraag die centraal staat in het symposium is welke lering we kunnen trekken uit deze analyses voor de invulling en begeleiding van Professionele Leergemeenschappen.

AB - Professionele leergemeenschappen hebben de potentie om bij te dragen aan het leren van docenten, maar de mate waarin leren daadwerkelijk plaats vindt is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de dialoog tussen docenten. Die kwaliteit wordt onder andere bepaald door de inhoud van de gesprekken en de wijze waarop – bijvoorbeeld door de begeleiders - sturing wordt gegeven aan die gesprekken. In dit symposium worden vier studies gepresenteerd die de interactie tussen docenten onderling, en tussen docenten en begeleiders van professionele leergemeenschappen en lesson study groepen onderzoeken. De vraag die centraal staat in het symposium is welke lering we kunnen trekken uit deze analyses voor de invulling en begeleiding van Professionele Leergemeenschappen.

M3 - Conferentiebijdrage

SP - 318

EP - 326

BT - Abstractboek ORD2019

PB - Open Universiteit Nederland

ER -