Akoestiek van openluchttheaters in kaart gebracht

C.C.J.M. Hak, M.C. van der Wilt, R.H.C. Wenmaekers, N. Hoekstra, A. Diakoumis, R.C. van Loenen, B.P.A. Peeters, B. Nicolai

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

In het project ‘Ancient Acoustics’ zijn drie klassieke openluchttheaters akoestisch in kaart gebracht. Voor het uitvoeren van de metingen is een meetprocedure ontwikkeld waarbij een groot aantal impulsresponsies in korte tijd konden worden gemeten. Hierbij is in het bijzonder aandacht besteed aan de nauwkeurigheid van de meetresultaten. De resultaten van zowel de zitplaatsen als het podium zijn tot in detail gepresenteerd en vervolgens vergeleken met de resultaten van geometrische simulatiemodellen. In dit artikel vindt u de ‘highlights’ van dit onderzoeksproject.
Original languageDutch
Pages (from-to)2-9
JournalBouwfysica
Volume2016
Issue number3
Publication statusPublished - Dec 2016

Cite this

Hak, C. C. J. M., van der Wilt, M. C., Wenmaekers, R. H. C., Hoekstra, N., Diakoumis, A., van Loenen, R. C., ... Nicolai, B. (2016). Akoestiek van openluchttheaters in kaart gebracht. Bouwfysica, 2016(3), 2-9.
Hak, C.C.J.M. ; van der Wilt, M.C. ; Wenmaekers, R.H.C. ; Hoekstra, N. ; Diakoumis, A. ; van Loenen, R.C. ; Peeters, B.P.A. ; Nicolai, B. / Akoestiek van openluchttheaters in kaart gebracht. In: Bouwfysica. 2016 ; Vol. 2016, No. 3. pp. 2-9.
@article{bcc65341972547329bcb9c292b7c2621,
title = "Akoestiek van openluchttheaters in kaart gebracht",
abstract = "In het project ‘Ancient Acoustics’ zijn drie klassieke openluchttheaters akoestisch in kaart gebracht. Voor het uitvoeren van de metingen is een meetprocedure ontwikkeld waarbij een groot aantal impulsresponsies in korte tijd konden worden gemeten. Hierbij is in het bijzonder aandacht besteed aan de nauwkeurigheid van de meetresultaten. De resultaten van zowel de zitplaatsen als het podium zijn tot in detail gepresenteerd en vervolgens vergeleken met de resultaten van geometrische simulatiemodellen. In dit artikel vindt u de ‘highlights’ van dit onderzoeksproject.",
author = "C.C.J.M. Hak and {van der Wilt}, M.C. and R.H.C. Wenmaekers and N. Hoekstra and A. Diakoumis and {van Loenen}, R.C. and B.P.A. Peeters and B. Nicolai",
year = "2016",
month = "12",
language = "Nederlands",
volume = "2016",
pages = "2--9",
journal = "Bouwfysica",
issn = "0928-5377",
number = "3",

}

Hak, CCJM, van der Wilt, MC, Wenmaekers, RHC, Hoekstra, N, Diakoumis, A, van Loenen, RC, Peeters, BPA & Nicolai, B 2016, 'Akoestiek van openluchttheaters in kaart gebracht', Bouwfysica, vol. 2016, no. 3, pp. 2-9.

Akoestiek van openluchttheaters in kaart gebracht. / Hak, C.C.J.M.; van der Wilt, M.C.; Wenmaekers, R.H.C.; Hoekstra, N.; Diakoumis, A.; van Loenen, R.C.; Peeters, B.P.A.; Nicolai, B.

In: Bouwfysica, Vol. 2016, No. 3, 12.2016, p. 2-9.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Akoestiek van openluchttheaters in kaart gebracht

AU - Hak, C.C.J.M.

AU - van der Wilt, M.C.

AU - Wenmaekers, R.H.C.

AU - Hoekstra, N.

AU - Diakoumis, A.

AU - van Loenen, R.C.

AU - Peeters, B.P.A.

AU - Nicolai, B.

PY - 2016/12

Y1 - 2016/12

N2 - In het project ‘Ancient Acoustics’ zijn drie klassieke openluchttheaters akoestisch in kaart gebracht. Voor het uitvoeren van de metingen is een meetprocedure ontwikkeld waarbij een groot aantal impulsresponsies in korte tijd konden worden gemeten. Hierbij is in het bijzonder aandacht besteed aan de nauwkeurigheid van de meetresultaten. De resultaten van zowel de zitplaatsen als het podium zijn tot in detail gepresenteerd en vervolgens vergeleken met de resultaten van geometrische simulatiemodellen. In dit artikel vindt u de ‘highlights’ van dit onderzoeksproject.

AB - In het project ‘Ancient Acoustics’ zijn drie klassieke openluchttheaters akoestisch in kaart gebracht. Voor het uitvoeren van de metingen is een meetprocedure ontwikkeld waarbij een groot aantal impulsresponsies in korte tijd konden worden gemeten. Hierbij is in het bijzonder aandacht besteed aan de nauwkeurigheid van de meetresultaten. De resultaten van zowel de zitplaatsen als het podium zijn tot in detail gepresenteerd en vervolgens vergeleken met de resultaten van geometrische simulatiemodellen. In dit artikel vindt u de ‘highlights’ van dit onderzoeksproject.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 2016

SP - 2

EP - 9

JO - Bouwfysica

JF - Bouwfysica

SN - 0928-5377

IS - 3

ER -

Hak CCJM, van der Wilt MC, Wenmaekers RHC, Hoekstra N, Diakoumis A, van Loenen RC et al. Akoestiek van openluchttheaters in kaart gebracht. Bouwfysica. 2016 Dec;2016(3):2-9.