'Activity based management' in transport en logistiek : deel I - van kostentoerekening naar kosteninzicht

D.A. Damme, van

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

3 Downloads (Pure)

Abstract

Hoe bepaal je wat de daadwerkelijke kosten zijn van vervoer? Kortom, waaruit het tarief van de dienstverlening dient te bestaan? Vaak is het niet gemakkelijk een goede calculatie te maken. Desalniettemin kan het door gebruik te maken van het principe van ‘Activity Based Costing’.
Original languageDutch
Title of host publicationPraktijkboek transport en logistiek
EditorsB. Kuipers, W.F. Kusters, A.W. Wierda
Place of PublicationDeventer
PublisherKluwer
Pages1-26
Volume11
ISBN (Print)90-5404-650-3
Publication statusPublished - 2001

Cite this

Damme, van, D. A. (2001). 'Activity based management' in transport en logistiek : deel I - van kostentoerekening naar kosteninzicht. In B. Kuipers, W. F. Kusters, & A. W. Wierda (Eds.), Praktijkboek transport en logistiek (Vol. 11, pp. 1-26). [3.C.2.1] Deventer: Kluwer.
Damme, van, D.A. / 'Activity based management' in transport en logistiek : deel I - van kostentoerekening naar kosteninzicht. Praktijkboek transport en logistiek. editor / B. Kuipers ; W.F. Kusters ; A.W. Wierda. Vol. 11 Deventer : Kluwer, 2001. pp. 1-26
@inbook{971913a4afe24920b889f2be3ee33bff,
title = "'Activity based management' in transport en logistiek : deel I - van kostentoerekening naar kosteninzicht",
abstract = "Hoe bepaal je wat de daadwerkelijke kosten zijn van vervoer? Kortom, waaruit het tarief van de dienstverlening dient te bestaan? Vaak is het niet gemakkelijk een goede calculatie te maken. Desalniettemin kan het door gebruik te maken van het principe van ‘Activity Based Costing’.",
author = "{Damme, van}, D.A.",
year = "2001",
language = "Nederlands",
isbn = "90-5404-650-3",
volume = "11",
pages = "1--26",
editor = "B. Kuipers and W.F. Kusters and A.W. Wierda",
booktitle = "Praktijkboek transport en logistiek",
publisher = "Kluwer",

}

Damme, van, DA 2001, 'Activity based management' in transport en logistiek : deel I - van kostentoerekening naar kosteninzicht. in B Kuipers, WF Kusters & AW Wierda (eds), Praktijkboek transport en logistiek. vol. 11, 3.C.2.1, Kluwer, Deventer, pp. 1-26.

'Activity based management' in transport en logistiek : deel I - van kostentoerekening naar kosteninzicht. / Damme, van, D.A.

Praktijkboek transport en logistiek. ed. / B. Kuipers; W.F. Kusters; A.W. Wierda. Vol. 11 Deventer : Kluwer, 2001. p. 1-26 3.C.2.1.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - 'Activity based management' in transport en logistiek : deel I - van kostentoerekening naar kosteninzicht

AU - Damme, van, D.A.

PY - 2001

Y1 - 2001

N2 - Hoe bepaal je wat de daadwerkelijke kosten zijn van vervoer? Kortom, waaruit het tarief van de dienstverlening dient te bestaan? Vaak is het niet gemakkelijk een goede calculatie te maken. Desalniettemin kan het door gebruik te maken van het principe van ‘Activity Based Costing’.

AB - Hoe bepaal je wat de daadwerkelijke kosten zijn van vervoer? Kortom, waaruit het tarief van de dienstverlening dient te bestaan? Vaak is het niet gemakkelijk een goede calculatie te maken. Desalniettemin kan het door gebruik te maken van het principe van ‘Activity Based Costing’.

M3 - Hoofdstuk

SN - 90-5404-650-3

VL - 11

SP - 1

EP - 26

BT - Praktijkboek transport en logistiek

A2 - Kuipers, B.

A2 - Kusters, W.F.

A2 - Wierda, A.W.

PB - Kluwer

CY - Deventer

ER -

Damme, van DA. 'Activity based management' in transport en logistiek : deel I - van kostentoerekening naar kosteninzicht. In Kuipers B, Kusters WF, Wierda AW, editors, Praktijkboek transport en logistiek. Vol. 11. Deventer: Kluwer. 2001. p. 1-26. 3.C.2.1