Activity-based costing : de waarde voor korte-termijn beslissingen

M.J.F. Wouters

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Activity-Based Costing (ABC) krijgt veel aandacht in de literatuar en de meeste auteurs lijken het erover eens dat een verbeterde kostentoerekening, zoals volgens ABC, bruikbaar is om de lange-termijn winstgevendheid van produkten te meten. Minder eensgezindheid bestaat er over de bruikbaarheid van ABC voor beslissingscalculaties. In dit artikel wordt de bruikbaarheid van ABC voor korte-termijnbeslissingen besproken. Het doel is om aan te geven dat onder bepaalde veronderstellingen, die in het artikel worden besproken, ABC bruikbaar is voor korte-termijnbeslissingen.
Original languageDutch
Pages (from-to)288-293
Number of pages6
JournalTijdschrift voor Bedrijfsadministratie
Volume97
Issue number1157
Publication statusPublished - 1993

Cite this

@article{c9bed9296c304d7bbd8d90b1e8cbc5ce,
title = "Activity-based costing : de waarde voor korte-termijn beslissingen",
abstract = "Activity-Based Costing (ABC) krijgt veel aandacht in de literatuar en de meeste auteurs lijken het erover eens dat een verbeterde kostentoerekening, zoals volgens ABC, bruikbaar is om de lange-termijn winstgevendheid van produkten te meten. Minder eensgezindheid bestaat er over de bruikbaarheid van ABC voor beslissingscalculaties. In dit artikel wordt de bruikbaarheid van ABC voor korte-termijnbeslissingen besproken. Het doel is om aan te geven dat onder bepaalde veronderstellingen, die in het artikel worden besproken, ABC bruikbaar is voor korte-termijnbeslissingen.",
author = "M.J.F. Wouters",
year = "1993",
language = "Nederlands",
volume = "97",
pages = "288--293",
journal = "Tijdschrift voor Bedrijfsadministratie",
issn = "0024-8630",
number = "1157",

}

Activity-based costing : de waarde voor korte-termijn beslissingen. / Wouters, M.J.F.

In: Tijdschrift voor Bedrijfsadministratie, Vol. 97, No. 1157, 1993, p. 288-293.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Activity-based costing : de waarde voor korte-termijn beslissingen

AU - Wouters, M.J.F.

PY - 1993

Y1 - 1993

N2 - Activity-Based Costing (ABC) krijgt veel aandacht in de literatuar en de meeste auteurs lijken het erover eens dat een verbeterde kostentoerekening, zoals volgens ABC, bruikbaar is om de lange-termijn winstgevendheid van produkten te meten. Minder eensgezindheid bestaat er over de bruikbaarheid van ABC voor beslissingscalculaties. In dit artikel wordt de bruikbaarheid van ABC voor korte-termijnbeslissingen besproken. Het doel is om aan te geven dat onder bepaalde veronderstellingen, die in het artikel worden besproken, ABC bruikbaar is voor korte-termijnbeslissingen.

AB - Activity-Based Costing (ABC) krijgt veel aandacht in de literatuar en de meeste auteurs lijken het erover eens dat een verbeterde kostentoerekening, zoals volgens ABC, bruikbaar is om de lange-termijn winstgevendheid van produkten te meten. Minder eensgezindheid bestaat er over de bruikbaarheid van ABC voor beslissingscalculaties. In dit artikel wordt de bruikbaarheid van ABC voor korte-termijnbeslissingen besproken. Het doel is om aan te geven dat onder bepaalde veronderstellingen, die in het artikel worden besproken, ABC bruikbaar is voor korte-termijnbeslissingen.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 97

SP - 288

EP - 293

JO - Tijdschrift voor Bedrijfsadministratie

JF - Tijdschrift voor Bedrijfsadministratie

SN - 0024-8630

IS - 1157

ER -