A pseudoparabolic reaction-diffusion-mechanics system: Modeling, analysis and simulation

A.J. Vromans

Research output: ThesisPhd Thesis 4 Research NOT TU/e / Graduation NOT TU/e)

16 Downloads (Pure)

Abstract

In deze thesis zijn parabolische-pseudoparabolische vergelijkingen afgeleid, die chemische reacties, diffusie, stroming, en mechanica koppelen gebruikmakend van het raamwerk van mengseltheorie. In 1-D is de zwakke oplosbaarheid van de verkregen modellen bestudeerd. Daarnaast is het numeriek aangetoond dat benaderde oplossingen volgens de Rothe method verwacht realistisch gedrag vertonen. Voor een simpeler model formulering is periodieke homogenizatie in hogere dimensies toegepast.
Original languageEnglish
Awarding Institution
  • Karlstad University
Supervisors/Advisors
  • Muntean, A., Supervisor
  • Lind, Martin, External supervisor, External person
Award date6 May 2018
Place of PublicationKarlstad
Publisher
Print ISBNs978-91-7063-859-6
Electronic ISBNs978-91-7063-954-8
Publication statusPublished - 6 May 2018

Cite this

Vromans, A.J.. / A pseudoparabolic reaction-diffusion-mechanics system : Modeling, analysis and simulation. Karlstad : Karlstad University, 2018. 119 p.
@phdthesis{0fd32a92e7c44e828eda385a40d8c0ba,
title = "A pseudoparabolic reaction-diffusion-mechanics system: Modeling, analysis and simulation",
abstract = "In deze thesis zijn parabolische-pseudoparabolische vergelijkingen afgeleid, die chemische reacties, diffusie, stroming, en mechanica koppelen gebruikmakend van het raamwerk van mengseltheorie. In 1-D is de zwakke oplosbaarheid van de verkregen modellen bestudeerd. Daarnaast is het numeriek aangetoond dat benaderde oplossingen volgens de Rothe method verwacht realistisch gedrag vertonen. Voor een simpeler model formulering is periodieke homogenizatie in hogere dimensies toegepast.",
author = "A.J. Vromans",
year = "2018",
month = "5",
day = "6",
language = "English",
isbn = "978-91-7063-859-6",
series = "Karlstad University Series",
publisher = "Karlstad University",
number = "26",
school = "Karlstad University",

}

A pseudoparabolic reaction-diffusion-mechanics system : Modeling, analysis and simulation. / Vromans, A.J.

Karlstad : Karlstad University, 2018. 119 p.

Research output: ThesisPhd Thesis 4 Research NOT TU/e / Graduation NOT TU/e)

TY - THES

T1 - A pseudoparabolic reaction-diffusion-mechanics system

T2 - Modeling, analysis and simulation

AU - Vromans, A.J.

PY - 2018/5/6

Y1 - 2018/5/6

N2 - In deze thesis zijn parabolische-pseudoparabolische vergelijkingen afgeleid, die chemische reacties, diffusie, stroming, en mechanica koppelen gebruikmakend van het raamwerk van mengseltheorie. In 1-D is de zwakke oplosbaarheid van de verkregen modellen bestudeerd. Daarnaast is het numeriek aangetoond dat benaderde oplossingen volgens de Rothe method verwacht realistisch gedrag vertonen. Voor een simpeler model formulering is periodieke homogenizatie in hogere dimensies toegepast.

AB - In deze thesis zijn parabolische-pseudoparabolische vergelijkingen afgeleid, die chemische reacties, diffusie, stroming, en mechanica koppelen gebruikmakend van het raamwerk van mengseltheorie. In 1-D is de zwakke oplosbaarheid van de verkregen modellen bestudeerd. Daarnaast is het numeriek aangetoond dat benaderde oplossingen volgens de Rothe method verwacht realistisch gedrag vertonen. Voor een simpeler model formulering is periodieke homogenizatie in hogere dimensies toegepast.

M3 - Phd Thesis 4 Research NOT TU/e / Graduation NOT TU/e)

SN - 978-91-7063-859-6

T3 - Karlstad University Series

PB - Karlstad University

CY - Karlstad

ER -

Vromans AJ. A pseudoparabolic reaction-diffusion-mechanics system: Modeling, analysis and simulation. Karlstad: Karlstad University, 2018. 119 p. (Karlstad University Series; 26).