A more flexible energy usage of households

Robin Smale, N. Verkade, Daphne Geelen, Jaap Kohlmann

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Politiek en maatschappij zijn zich in toenemende mate bewust van het belang van de verduurzaming van ons energiesysteem. Deze energietransitie leidt tot ingrijpende veranderingen. De complexiteit van ons energiesysteem neemt toe, omdat elektriciteit steeds meer wordt geproduceerd uit decentrale, duurzame bronnen, terwijl tegelijk productie en verbruik van elektriciteit met elkaar in evenwicht moeten worden gehouden. En als gevolg van de elektrificatie van het energiesysteem, die een gevolg is van de energietransitie, neemt de druk op de beschikbare netcapaciteit toe.
Translated title of the contributionA more flexible energy usage of households
LanguageDutch
Pages4-7
Number of pages4
JournalEnergie +
Issue number4
StatePublished - 18 Dec 2018

Cite this

Smale, R., Verkade, N., Geelen, D., & Kohlmann, J. (2018). Flexibeler energieverbruik van huishoudens. Energie +, (4), 4-7.
Smale, Robin ; Verkade, N. ; Geelen, Daphne ; Kohlmann, Jaap. / Flexibeler energieverbruik van huishoudens. In: Energie +. 2018 ; No. 4. pp. 4-7
@article{da6da7effc2e48799738b1fe9d3b50aa,
title = "Flexibeler energieverbruik van huishoudens",
abstract = "Politiek en maatschappij zijn zich in toenemende mate bewust van het belang van de verduurzaming van ons energiesysteem. Deze energietransitie leidt tot ingrijpende veranderingen. De complexiteit van ons energiesysteem neemt toe, omdat elektriciteit steeds meer wordt geproduceerd uit decentrale, duurzame bronnen, terwijl tegelijk productie en verbruik van elektriciteit met elkaar in evenwicht moeten worden gehouden. En als gevolg van de elektrificatie van het energiesysteem, die een gevolg is van de energietransitie, neemt de druk op de beschikbare netcapaciteit toe.",
author = "Robin Smale and N. Verkade and Daphne Geelen and Jaap Kohlmann",
year = "2018",
month = "12",
day = "18",
language = "Nederlands",
pages = "4--7",
journal = "Energie +",
issn = "1871-9627",
number = "4",

}

Smale, R, Verkade, N, Geelen, D & Kohlmann, J 2018, 'Flexibeler energieverbruik van huishoudens' Energie +, no. 4, pp. 4-7.

Flexibeler energieverbruik van huishoudens. / Smale, Robin; Verkade, N.; Geelen, Daphne; Kohlmann, Jaap.

In: Energie +, No. 4, 18.12.2018, p. 4-7.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Flexibeler energieverbruik van huishoudens

AU - Smale,Robin

AU - Verkade,N.

AU - Geelen,Daphne

AU - Kohlmann,Jaap

PY - 2018/12/18

Y1 - 2018/12/18

N2 - Politiek en maatschappij zijn zich in toenemende mate bewust van het belang van de verduurzaming van ons energiesysteem. Deze energietransitie leidt tot ingrijpende veranderingen. De complexiteit van ons energiesysteem neemt toe, omdat elektriciteit steeds meer wordt geproduceerd uit decentrale, duurzame bronnen, terwijl tegelijk productie en verbruik van elektriciteit met elkaar in evenwicht moeten worden gehouden. En als gevolg van de elektrificatie van het energiesysteem, die een gevolg is van de energietransitie, neemt de druk op de beschikbare netcapaciteit toe.

AB - Politiek en maatschappij zijn zich in toenemende mate bewust van het belang van de verduurzaming van ons energiesysteem. Deze energietransitie leidt tot ingrijpende veranderingen. De complexiteit van ons energiesysteem neemt toe, omdat elektriciteit steeds meer wordt geproduceerd uit decentrale, duurzame bronnen, terwijl tegelijk productie en verbruik van elektriciteit met elkaar in evenwicht moeten worden gehouden. En als gevolg van de elektrificatie van het energiesysteem, die een gevolg is van de energietransitie, neemt de druk op de beschikbare netcapaciteit toe.

M3 - Tijdschriftartikel

SP - 4

EP - 7

JO - Energie +

T2 - Energie +

JF - Energie +

SN - 1871-9627

IS - 4

ER -

Smale R, Verkade N, Geelen D, Kohlmann J. Flexibeler energieverbruik van huishoudens. Energie +. 2018 Dec 18;(4):4-7.