Waarom dit controle-centrum in Armenie tot een verloren plaats is geworden,

 • C.G.M. (Kees) van 't Klooster

Press/Media: Expert Comment

Description

Een bijdrage is gegeven aan een Duitse programmaker Galileo TV programma (voor populaire techniek en andere onderwerpen). Een unieke radio-optische telescoop is gerealiseerd eind jaren 80 en heeft slechts korte tijd gefunctioneerd. Bovendien heeft het uiteenvallen van de toenmalige Sovjet Unie geleid tot andere prioriteiten van de verschillende landen. Omdat ik zowel de ontwerper Dr. P. Herouni, het telescoop ontwerp , als ook de huidige betrokken  professor vrij goed ken was ik uitgenodigd om bij te dragen. Het is een schril contrast van technische expertise en huidige realiteit. Of deze telescoop weer gebruikt kan worden zal de nabije toekomst moeten leren. Dit zal specifieke activiteiten vereisen.

Prof. Herouni was ook expert in nabije veld metingen en (zie APS Magazine) ooit heb ik beide NF experts van Armeense afkomst, namelijk P. Herouni en A. Yaghjian naar een Estec antenne workshop uitgenodigd voor bijdragen over werk aan dit voormalige Sovjet antenne standaard instituut en National Bureau of Standards (NBS) als standaard instituut in de USA.

N.B. ESA heeft hier niet mee van doen en ook het onderwerp moet geplaatst worden in een relatieve context - iets waarvoor men even een pas terug moet maken...

Period4 Sept 2019

Media coverage

1

Media coverage

 • TitleWarum dieses Kontrollzentrum in Armenien zum Lost Place wurde
  Degree of recognitionInternational
  Media name/outletGalileo documentary, German TV
  Media typeWeb
  Duration/Length/Size11 min
  Country/TerritoryGermany
  Date4/09/19
  Producer/AuthorGalileo documentary
  URLhttps://youtu.be/OTkbRL__0Tk
  PersonsC.G.M. (Kees) van 't Klooster