Gelderland Belt

Press/Media: Public Engagement Activities

Description

Mensen in gebieden met slecht bereik op hun telefoon zouden aangifte kunnen doen als ze via hun provider 112 niet kunnen bereiken. Volgens Jan Smits, emeritus hoogleraar Recht en Techniek aan de TU Eindhoven, zou het goed zijn als daar eens wat rechtspraak over kwam.
Period21 May 2021

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleGelderland belt
  Degree of recognitionRegional
  Media name/outletOmroep Gelderland
  Media typeRadio
  Duration/Length/SizeApprox 60 minutes
  Country/TerritoryNetherlands
  Date21/05/21
  DescriptionDOETINCHEM - Mensen in gebieden met slecht bereik op hun telefoon zouden aangifte kunnen doen als ze via hun provider 112 niet kunnen bereiken. Volgens Jan Smits, emeritus hoogleraar Recht en Techniek aan de TU Eindhoven, zou het goed zijn als daar eens wat rechtspraak over kwam.
  Dat zegt Smits naar aanleiding van de talkshow Gelderland Belt. Providers plegen volgens de wet een delict als ze de bereikbaarheid van 112 voor hun klanten niet op orde hebben. "Maar daar gebeurt vaak niks aan, terwijl daar wel juridische mogelijkheden voor zijn." Inwoners van plaatsen waar niet overal 112 gebeld kan worden, zoals bijvoorbeeld IJzevoorde, zien vaak met lede ogen aan dat er weinig wordt gedaan aan de 'blinde vlek' van de provider.
  URLhttps://www.gld.nl/nieuws/6966041/deskundige-rechtspraak-nodig-over-blinde-vlekken-112-bereikbaarheid
  PersonsJan M. Smits

Keywords

 • 112
 • Emergency Services